Vizită a Ambasadorului Statului Qatar la Tulcea privind cooperarea economică

29 septembrie 2023 | Economie
Vizită a Ambasadorului Statului Qatar la Tulcea privind cooperarea economică

Vizită a Ambasadorului Statului Qatar la Tulcea privind cooperarea economică

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Qatar în România, E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, prezent ieri la sediul Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre importanța identificării centrelor de interes comun ale celor două state, în vederea concretizării cooperării internaționale, menționând că operatorii economici din statul Qatar au în vedere domeniile: creșterea animalelor, producția de cereale, energie și securitate cibernetică, conform unui comunicat de presă CJ Tulcea transmis redacției.

„Mi-a dori ca, împreună cu cei prezenți, să reușim să dezvoltăm relația economică dintre România și Qatar. Vă sigur, în numele statului Qatar, de toată disponibilitatea noastră pentru identificarea unor oportunități, cu beneficii de ambele părți“,

a transmis E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

CJ Tl vizita ambasafor Qatar HT sept 23

În acest sens, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a adus în discuție relațiile diplomatice dintre România și Qatar și a insistat asupra posibilității extinderii cooperării în diverse domenii de interes comun, în beneficiul ambelor comunități.
De aceea, la întâlnirea de lucru au mai participat și reprezentanți ai marilor agenți economici de pe raza județului nostru.

„Tulcea este un județ care se dezvoltă, în principal, pe două domenii: agricultura, cu toate componentele sale, respectiv turismul.
Sunt cei doi piloni de dezvoltare ai județului nostru, iar acesta este motivul pentru care aici, în sală, avem operatori în turism, dar și investitori în agricultură, mari traderi de cereale, crescători de ovine, respectiv operatori de pe piața turistică.
La această întâlnire participă companii importante de pe piața românească, ce ar putea să se implice într-un schimb economic pe domenii precum zootehnie, agricultură, turism“,
a declarat, în deschiderea întâlnirii, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

La eveniment au fost prezenți și deputatul Mirela Furtună, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Statul Qatar din Parlamentul României, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, subprefectul județului Tulcea, Timur Memet și președintele Camerei de Comerț, Doru Poponete.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT