Stiri din tulcea

VINEREA VERDE va fi și în Tulcea

11 martie 2021
VINEREA VERDE va fi și în Tulcea

VINEREA VERDE va fi și în Tulcea

Ieri, a avut loc o conferința de presă în care Ministrul Mediului, Tánczos Barna a vorbit despre lansarea unui plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, o acțiune simbolică prin care va fi instaurată în România, Vinerea Verde, ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde, peste tot în țară, și va continua până când populația se va familiariza cu acest concept.

Campania „Vinerea Verde – STOP! Azi mașina stă pe loc!“ încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon, cel puțin unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice urmând a se deplasa la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

Pe plan local, autoritățile au reacționat deja și au declarat că aderă la campanie, Primăria Tulcea și Consiliul Județean Tulcea fiind primele instituții care au anunțat participarea la acest demers si mai mult, edilul municipiului, Ștefan Ilie a spus că va fi luată și o măsură suplimentară și anume „parcarea aferentă Instituției din str. Păcii va fi anulată.”

În plus, invitația a fost adresată și consilierilor locali, direcțiilor din subordinea Primăriei și unităților de învățământ și se vor propune și alte evenimente mai complexe în colaborare cu Direcțiile și Serviciile din Primăria Tulcea.