Vine iarna! Un val de aer rece ajunge în România!

17 noiembrie 2021 | Actualitate
Vine iarna! Un val de aer rece ajunge în România!

Vine iarna! Un val de aer rece ajunge în România!

Vremea se schimbă radical în următoarele ore. Se răceşte accentuat în toată ţara, iar maximele nu vor mai depăşi 10-12 grade. În Dobrogea, vor fi și mai puține grade în termometre peste zi. Temperaturile scăzute sunt aduse se un val de aer rece care traversează Români, relatează Adevărul.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 noiembrie – 13 decembrie 2021. Potrivit specialiştilor, vremea se răcește de joi, mai ales în nord, nord-est şi la munte.
De asemenea, conform ANM minimele vor coborî chiar şi sub zero grade Celsius. Alina Şerban, meteorolog ANM, a anunţat la Digi24 că un val de aer rece va aduce o răcire accentuată în România şi se vor semnala lapoviţe şi ninsori, însă nu însemnate cantitativ.
În partea de sud şi de est a teritoriului vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius. În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade şi 12-14 grade Celsius.

Ceaţa va mai apărea, în mod deosebit noaptea şi dimineaţa, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse, a mai precizat meteorologul. Temperaturi scăzute se vor înregistra în următoarele două nopţi, în mod deosebit în jumătatea de nord al teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7… -8 grade, şi uşor pozitive în sudul teritoriului.

Cel mai probabil de joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire în vest, în nord şi-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum uşor mai ridicate. Vor fi şi precipitaţii, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, în condiţiile în care vom fi traversaţi de o masă de aer mai rece, a mai spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Digi24.
(Sursa: adevarul.ro)

Alte Articole

Reabilitarea blocurilor – o problemă care ne privește pe toți

Reabilitarea blocurilor – o problemă care ne privește pe toți

23 iulie 2024

  Pornind de la un caz concret, ce a avut loc ieri, 22 iulie, când a fost semnalat pericolul desprinderii unei porțiuni din aticul unui bloc situat pe strada Mihail…

CISTESTE MAI MULT
Crește numărul de avize de mediu pentru parcuri eoliene în județul Tulcea

Crește numărul de avize de mediu pentru parcuri eoliene în județul Tulcea

22 iulie 2024

După ce, în luna aprilie a acestui an, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Tulcea a emis 2 avize de mediu pentru parcuri eoliene, săptămâna trecută, agenția tulceană a emis alte…

CISTESTE MAI MULT