Stiri din tulcea

Viitorii programatori formați la  Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea

2 martie 2021
Viitorii programatori formați la  Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea

Viitorii programatori formați la  Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea

 Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea – Centrul pentru copii și tineret îi invita pe părinți să-și înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la activitățile din rețeaua Code Kids, mai exact : cursuri de programare în care își vor îmbunătăți cunoștințele de matematică, engleză și tehnologia informației, după cum a anunțat recent Biblioteca județeană din Tulcea. „Nicio meserie din viitor nu va putea fi desfășurată fără să înțelegi principiile de bază ale programării, așa că părinții din Tulcea au șansa de a le oferi copiilor lor, prin participarea la aceste activități, o șansă a bunăstării și creșterii calității educației.” scrie pe pagina de socializare a bibliotecii tulcene.

 

Sub îndrumarea bibliotecarilor și supervizarea specialiștilor de la Asociația Simplon și Fundația Progress copiii vor parcurge ore de programare vizuală, vor exersa realizarea de scurte video-uri, vor învăța elemente de securitate privind utilizarea internetului și vor câștiga competențe care le vor permite să pună bazele unor meserii utile în viitor. Înscrierile se pot face pâna la data de 31.03.2021, direct la sediul Bibliotecii Județene ”Panait Cerna” Tulcea sau telefonic ( 0240 513 833, Interior 20).

Despre Code Kids România: Inițiativa națională “Code Kids România” are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

În acest moment, Fundația Progress coordonează 100 de cluburi de programare ce se desfășoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM peste 1000 de copii, care au scris în primul an al proiectului peste 929.816 de linii de cod.