Stiri din tulcea

Vești proaste pentru îndrăgostiți: banalele cadouri, precum ciocolata sau șampania, mai greu de găsit!

8 februarie 2022
Vești proaste pentru îndrăgostiți: banalele cadouri, precum ciocolata sau șampania, mai greu de găsit!

Vești proaste pentru îndrăgostiți: banalele cadouri, precum ciocolata sau șampania, mai greu de găsit!

Au mai rămas câteva zile până când cuplurile din lumea întreagă vor celebra Ziua Îndrăgostiților sau binecunoscuta Valentine’s Day, ocazie ideală de a-și arăta dragostea și recunoștința, prin gesturi mici sau mari.

Din nefericire, gesturile „mici” vor fi ceva mai dificil de realizat anul acesta, pentru că banelele cadouri, precum ciocolata șampania sau vinul vor fi mai greu de găsit. Mai ales cele de calitate! Cel puțin asta anticipează analiștii e-Toro, relatează ziarul Adevărul.

Şampania, florile şi bomboanele de ciocolată sunt cadourile tradiţionale de Ziua Îndrăgostiţilor, fie că vorbim de Dragobete sau de Valentine’s Day, se arată într-o analiză realizată de Bogdan Maioreanu, analist eToro.

Un sondaj realizat anul trecut de firma de cercetare Picodi a arătat că românii au făcut cadouri în valoare de 52 de euro, în medie, bărbaţii oferind cu predilecţie cine la restaurant, în timp ce femeile au cumpărat haine pentru partenerii lor.

Pentru Ziua Îndrăgostiților 2022, în timp ce americanii se uită în principal la bomboane şi felicitări, un sondaj realizat de AdColony arată că în Europa, cumpărătorii preferă hainele, cosmeticele, bijuteriile şi ciocolata. 72% dintre respondenţi plănuiesc să facă cumpărături online în acest an pentru Ziua Îndrăgostiţilor, iar 43% dintre ei vor prefera să comande online cu opţiunea de livrare la domiciliu.

În timp ce pandemia a schimbat planurile de celebrare a Zilei Îndrăgostiţilor pentru 40% dintre respondenţi, 67% citează preţurile ca fiind principalul factor de schimbare a modului în care sărbătoresc!

Dar dulciurile nu sunt un lucru sigur anul acesta! O mulţime de magazine din Statele Unite sunt îngrijorate că vor avea stocuri insuficiente pentru această sărbătoare.

Nu am primit tot ce am comandat, bomboane, de Ziua Îndrăgostiţilor,

a declarat pentru Wall Street Journal, Mark Griffin, preşedintele B&R Stores Inc. El a estimat că lanţul de magazine a primit sub 60% din comenzile de dulciuri şi a spus că a fost greu să obţină chiar şi articolele care nu sunt de sezon.

Hershey Company (HSY) a declarat că, din cauza lipsei de forţă de muncă şi a capacităţii fabricii, anul acesta va livra mai puţină ciocolată. Deşi a adăugat recent noi linii de producţie şi a crescut numărul de muncitori, nu a fost suficient pentru a ţine pasul cu apetitul americanilor pentru produsele sale.

Dacă sărbătorirea necesită şampanie am putea descoperi că aceasta este mai scumpă, iar unele mărci sunt chiar greu de găsit.

Cererea de vinuri de top creşte – şi preţurile lor cresc – într-un ritm mai rapid decât am văzut în trecut,

spune Gabe Barkley, CEO al MHW, Ltd., un importator de vinuri şi băuturi spirtoase.

În prezent, SUA se află în primele etape ale unei penurii de şampanie care se aşteaptă să dureze mai mulţi ani.

Obiceiurile consumatorilor sunt schimbate de pandemie, americanii începând să investească mai mult în bunuri de lux care să fie consumate acasă. Şi, ca multe alte bunuri, criza şampaniei va continua până în 2023 şi posibil chiar şi după aceea, spun specialiştii din industrie.

(Sursă info: adevarul.ro, Ilustrație: incredible.ro)