Stiri din tulcea

Vegetația forestieră provoacă pene de curent la TUDOR VLADIMIRESCU

12 martie 2021
Vegetația forestieră provoacă pene de curent la TUDOR VLADIMIRESCU

Vegetația forestieră provoacă pene de curent la TUDOR VLADIMIRESCU

Primăria Tulcea a primit numeroase semnale de la cetățeni cu privire la desele pene de current din cartierul Tudor Vladimirescu.
Întreruperile furnizării energiei electrice în cartierul Tudor Vladimirecu sunt cauzate de vegetația forestieră care afectează cablurile electrice. Se impune curățarea crengilor sau chiar crearea unui culoar pe traseul acestora, deoarece în condiții de vânt cablurile sunt afectate.
Au fost contactate cele două instituții responsabile, Direcția Silvică și ENEL, care au promis că vor face tot posibilul pentru a remedia această situație. Chiar și ieri s-a lucrat la îndepărtarea crengilor și a copacilor crescuți peste liniile electrice, deoarece la cele mai ușoare rafale de vânt se produc scurtcircuite în rețea.
Aceste lucrări de întreținere a liniei nu au fost realizate de foarte mult timp, deși ele ar fi trebuit să aibă loc anual.
Ținând cont de faptul că unele zone sunt și inundate, iar procedurile de marcare sunt greoaie, Primăria Municipiului Tulcea s-a oferit să pună la dispoziție serviciile din subordine, astfel încât lucrările să se desfășoare într-un ritm optim.