Stiri din tulcea

Vara, temperatura din interiorul mașinii poate depăși 70°C

13 iulie 2023
Vara, temperatura din interiorul mașinii poate depăși 70°C

Vara, temperatura din interiorul mașinii poate depăși 70°C

În contextul în care, potrivit ANM, ne așteaptă 4 zile de CANICULĂ iar azi este chiar COD PORTOCALIU , este important să știm că atunci când temperatura de afară este foarte ridicată, în interiorul mașinii aceasta poate crește cu până la 30-40 de grade în plus, ceea ce face ca anumite obiecte uitate în autovehicule să provoace daune și chiar să îi rănească pe cei din interiorul mașinii, după cum avertizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

– Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții.
– La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor.
– Gelul antibacterian conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze.

Foarte important este să nu uitâm niciodată de riscul la care sunt expuși copiii mici sau animalele de companie dacă sunt lăsate în mașină, mai ales pe timpul caniculei:
Copiii mici lăsați singuri în mașini sunt expuși riscului de hipertermie (supraîncălzire), deoarece nu își pot regla temperatura corpului la fel de repede ca adulții.

Starea de sănătate a unui copil mic blocat într-o mașină fierbinte se poate deteriora în câteva minute, așa că nu ar trebui să fie lăsat niciodată singur – nici măcar un minut.

– Animalele de companie nu trebuie lăsate singure într-un vehicul niciodată și cu atât mai mult în zilele caniculare.

Fiți prevăzători, pentru binele vostru și al celor dragi!
Comportamentul preventiv salvează vieți și bunuri!

(sursă info şi foto : fb igsu.situatiideurgenta)