Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

6 ianuarie 2022 | Actualitate
Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

De când autoritățile române au anunțat că măștile chirurgicale și cele de tip FFP2 vor fi obligatorii în țara noastră, vânzarea acestora s-a dublat, declară directorul primului producător român avizat de MApN pentru măşti de protecţie FFP2.

Compania românească SC Filtre Aer Curat SRL ce deţine brandul Eversted a înregistrat un număr record de cereri de măşti de protecţie în ultimele zile. „Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore„, a declarat directorul general Vasile Ene, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul companiei, eversted.ro.

masti Eversted 4 409x307 1

Eversted este singurul producător din România cu o gamă completă de filtre de aer utilizate în domeniul HVAC (Heathing, Ventilation, Air-Conditioning), adică produce filtre de aer pentru toate tipurile de sisteme de ventilaţie şi climatizare.

Având cunoştinţe temeinice în domeniul filtrării aerului, în contextul epidemiei de COVID-19, compania românească din Mizil a demarat producţia măştilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii şi a măştilor respiratorii FFP2 şi FFP3, afirmă directorul companiei.

vasile ene eversted

Toate măştile produse de Eversted au avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare ce conţine şi raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienţei.

Eversted este primul producător român avizat de MApN pentru măşti de protecţie FFP2 şi FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficienţă de 99% la particula de 0.3 microni.

Compania românească din judeţul Prahova, ce deţine două fabrici de producţie localizate în zona Mizil are o capacitatea de producţie de 3.000.000 măşti chirurgicale adulţi şi copii /lună şi 750.000 măşti respiratorii FFP2 şi FFP3/lună.

 O mască de tip FFP2 produsă de Eversted costă în jur de 10 lei bucata!

(Sursă info și foto: eversted.ro)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT