Stiri din tulcea

Vaccinare Covid – Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate până ieri

18 ianuarie 2021
Vaccinare Covid – Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate până ieri

Vaccinare Covid – Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate până ieri

Din 15 ianuarie 2021, orele 15:00 și până duminică, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare – mai exact 115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale, potrivit informațiilor STS primite ieri la redacție.

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
– individual direct în platformă – 104.655 de persoane
– prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale.
Alături de aceste date, STS transmite și o recomandare și anume : accesarea periodica a aplicatiei de catre cei interesati, pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare, deoarece platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP.

Platforma pentru înscrierea la vaccinare a fost blocată timp de o oră, la scurt timp după începerea programarilor, dar STS a facut precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, ci datorită procedurii de actualizare, deoarece s-a realizat transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

Precizăm că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială
Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.
4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice
Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25*
Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.