Stiri din tulcea

USR PLUS Tulcea va susține moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu

2 septembrie 2021
USR PLUS Tulcea va susține moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu

USR PLUS Tulcea va susține moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu

USR PLUS a decis azi-noapte, la finalul unei ședințe încheiate după miezul nopții, să îi retragă sprijinul politic premierului Cîțu: Solicităm declanșarea urgentă a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier. Dacă discuțiile vor eșua, vom susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Discuţia despre ieşirea de la guvernare a fost declanșată de decizia de ieri a premierului Florin Cîțu de a-l revoca din funcție pe ministrul de Justiție din partea USR PLUS, Stelian Ion, pe motiv că nu a desființat Secția Specială pentru investigarea magistraților.

Așadar, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, este anunțul făcut după miezul nopții și de Eugen Terente, deputat USR PLUS de Tulcea.

eugen terente deputat
USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu. Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.
a postat pe pagina sa de socializare deputatul USR PLUS de Tulcea, Eugen Terente.

Și senatorul USR PLUS de Tulcea, Costel Vicol, l-a criticat pe premierul Cîțu pentru deciziile luate aseară.

senator costel vicol

Pe fondul actualei situații, premierul a acționat impulsiv fără nicio consultare prealabilă cu colegii de partid sau cu reprezentanții partidelor, alături de care PNL se află la guvernare! Prin Decizia pe care „și-a asumat-o”, aceea de demitere a ministrului justiției – Stelian Ion, Florin Cîţu nu a făcut altceva decât să arunce țara într-un haos total!
Solidară cu ministrul de Justiție demis, Stelian Ion, este și consilierul local USR PLUS Tatiana Halit, care declară pe pagina sa de socializare că „Vrem o Românie fără hotie!”
tatiana halit usr
Potrivit legii, o moțiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru depunerea unei moțiuni este nevoie de 117 semnături, dar USR PLUS are doar 80 de parlamentari.