Stiri din tulcea

Urmează Sărbătoarea de Florii

23 aprilie 2021
Urmează Sărbătoarea de Florii

Urmează Sărbătoarea de Florii

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, stabilită în ultima duminică dinaintea Paștelui, ce comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19) și anume : intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor, de aceea fiind denumită și Duminica Patimilor, după cum apare și pe wikipedia.org.

Ca în fiecare an, ramurile de salcie înmugurită vor fi sfințite de preot și credincioșii vor dori să le ducă acasă pentru a le pune la icoane, uși sau ferestre, intrări în grajduri, fântâni și streșini, putând fi folosite, printre altele, de mame și bunici pentru vindecarea diferitelor boli.

În acest context, jandarmii tulceni vor fi din nou la datorie, efectivele de ordine publică fiind prezente pe timpul oficierii slujbelor religioase, angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția si având misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice, conform unui comunicat IJJ Tulcea primit la redactie.

„Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor și accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase sa se faca astfel încât să fie asigurată o suprafață suficientă de distanțare fizică între persoanele participante.

Ne dorim ca toate aceste activități să se desfășoare în deplină siguranță, iar cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noastre sunt preventive, prezența noastră având drept scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului.”

sursa foto : coltisorderomania.ro