Stiri din tulcea

Urmează aproape 7 săptămâni de prohibiție la știucă

31 ianuarie 2024
Urmează aproape 7 săptămâni de prohibiție la știucă

Urmează aproape 7 săptămâni de prohibiție la știucă

Începând de mâine, 1 februarie 2024, și până la data de 20 martie 2024, este interzis pescuitul la știucă, conform prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024, după cum informează Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD).

Astfel, timp de aproape 7 săptămâni se va interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la specia știucă (Esox lucius) și potrivit aceluiași Ordin, din data de 20 martie 2024 și până în 7 iunie 2024 inclusiv va fi prohibiție la șalău și biban.

Tot până în data de 7 iunie, dar începând din 9 aprilie, adică timp de 60 de zile, va fi prohibiție generală în habitatele piscicole naturale, fiind interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice, iar în apele care constituie frontieră de stat, prohibiția va fi valabilă pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în Ordin.

ARBDD ne reamintește că , în perioada 1 ianuarie – 9 aprilie, specia rac (Astacus leptodactylus) se află în perioada de prohibiție.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009 și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare.

În acest context, inspectorii din cadrul ARBDD realizează constant acțiuni de monitorizare, inspecție și control pe teritoriul Rezervației, potrivit atribuțiilor, aplicând sancțiuni în situația încălcării prevederilor legislației în vigoare.

(sursă info și foto : fb ARBDD )