Urmările incidentului de la blocul I6 de pe str. Isaccei, unde au cazut bucăți din acoperiș

6 martie 2023 | Eveniment
Urmările incidentului de la blocul I6 de pe str. Isaccei, unde au cazut bucăți din acoperiș

Urmările incidentului de la blocul I6 de pe str. Isaccei, unde au cazut bucăți din acoperiș

Ca urmare a evenimentului nefericit produs ieri la blocul I6 de pe strada Isaccei, unde au căzut plăci de beton din acoperiș pe autoturisme, peste magazinele de la parter și pe mai multe spații din zonă, fără victime, din fericire, s-au desfășurat deja mai multe acțiuni ale ISU Delta Tulcea, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea, precum și o inspecție a întregii zone realizată de o echipă din cadrul Primăriei și pentru mâine este programată o întâlnire cu toate conducerile asociațiilor de proprietari de pe strada Isaccei, potrivit celor publicate de edilul orașului, Ștefan Ilie.

Prim Tl incident acoperis bloc I6 Isaccei 5 mart 23 Serv Publice

Mai exact, ISU Delta și Primăria Municipiului au acționat pentru degajarea și curățarea zonei, pentru îndepărtarea pericolelor imediate, urmând ca, în regim de urgență, să fie îndepărtat și restul aticului care prezintă pericol de prăbușire.

Prim Tl incident acoperis bloc I6 Isaccei 5 mart 23 ISU
În cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului se vor adopta hotărâri pentru solicitarea, din fondul de rezervă al Guvernului, a sumelor necesare pentru reabilitarea urgentă a Blocului I6, precum și pentru Colegiul Economic Delta Dunării, care prezintă situații de risc seismic avansate.

Prim Tl incident acoperis bloc I6 Isaccei 5 mart 23 comisia

Echipa din cadrul Primăriei care a inspectat azi întreaga zonă, (blocurile I5-I5A, I5A, I5A-I5B, I6, I7, I8, I9, alte clădiri private) demarând un amplu proces de verificare al tuturor spațiilor comerciale de la parter sau al lucrărilor realizate de persoanele private în imobilele aflate în proprietate, este compusă din reprezentanți ai direcțiilor de Urbanism, Tehnic – Investiții și Gospodărire Municipală, Proiecte, Poliție Locală, DAPL – compartimentul asociații de proprietari și SC Servicii Publice.

Pentru mâine, 7 martie, au fost convocate toate conducerile asociațiilor de proprietari de pe str. Isaccei, inclusiv pentru Blocul Pelican, unul dintre primele imobile construite în Tulcea, dar al căror locatari au refuzat până acum să participe la programele de reabilitare.

În acest context, primarul municipiului Tulcea a subliniat importanța reabilitării blocurilor și a motivat implicarea Primăriei în programele de consolidare a acestora.

Prin comparație, din anul 2009 și până în octombrie 2020 (în 11 ani) au fost realizate un număr de 20 de expertize pentru blocuri, care au stat la baza consolidării lor ( 8 din ele fiind finalizate în perioada 2009-2021, cu procese verbale de recepție, iar 12 fiind în plin proces de construcții pentru reabilitare în prezent) iar în 2 ani (perioada octombrie 2020 – octombrie 2022),  Primăria Tulcea a realizat 101 expertize tehnice, care stau la baza cererilor de finanțare pentru obținerea de fonduri europene, inclusiv pentru blocul I6.

La această dată :
– 30 de blocuri au obținut finanțare, pentru care au fost încheiate contracte între Primăria Municipiului Tulcea și Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației;
– 30 de blocuri, multe dintre ele cu mai multe scări, se află în evaluare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență și Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic. (în cursul săptămânii trecute, pe data de 1 martie s-a obținut finanțare pentru Blocul M I de pe Isaccei și pentru Colegiul Spiru Haret, prin PNCCRS, iar pe 2 martie, pentru I5-I5A și I5-I5B, de pe Isaccei, Blocurile C și 16 de pe Babadag și M2 de pe Gavrilov Corneliu, prin PNRR)
– continuă depunerea și evaluarea cererilor Primăriei Tulcea, expertizarea clădirilor  și se încearcă obținerea a cât mai multor fonduri europene pentru consolidarea imobilelor din municipiu.

(sursă info și foto : fb stefan.ilie.tulcea)

Alte Articole

Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

Marți, 25 iunie, tinerii sunt invitați la o vânătoare de mistere tulcene

21 iunie 2024

Elevii și tinerii din orașul nostru care doresc să-și testeze abilitățile de detectivi pot participa la evenimentul intitulat "Murder Mystery Treasure Hunt”, o „vânătoare de mistere tulcene” organizată de Consiliul…

CISTESTE MAI MULT
Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

21 iunie 2024

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI-FILIALA TULCEA ne invită azi, 21 iunie, 2024, de la ora 17:30, la Vernisajul expoziției SALONUL DE GRAFICĂ ȘI DESEN "VIOREL POIATĂ" 2024 , eveniment ce va avea…

CISTESTE MAI MULT