Stiri din tulcea

Unul dintre câștigătorii programului „Permis pentru viitor” este tulcean

5 martie 2024
Unul dintre câștigătorii programului „Permis pentru viitor” este tulcean

Unul dintre câștigătorii programului „Permis pentru viitor” este tulcean

 

Printre cei 35 de tineri câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a programului „Permis pentru viitor” se află și un tulcean  din satul Corugea, comuna Casimcea, conform unui comunicat de presă transmis redacției de Fundația Pentru Comunitate, în calitate de organizator.

Fundat pt comunitate permis pt viitor 23 mart 24

Câștigătorii, tineri din medii defavorizate, vor putea să urmeze cursurile unei școli de șoferi pentru categoriile B, C/CE și D/DE, în funcție de necesități, în cazul tulceanului nostru fiind vorba de categoria C/CE.

În total, este vorba de o finanțare de 140.000 lei, acordată de MOL România, ce va acoperi costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente.

„Tinerii câștigători ai acestei ediții vor încheia un contract cu noi, după care vor alege câte o școală de șoferi din zona în care își au domiciliul. Vom stabili împreună termenul în care vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Ediția prin care aniversăm primul deceniu al Programului va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”,
a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Potrivit sursei, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru tinerii cu posibilități materiale reduse în accesul sau poziționarea pe piața muncii, în obținerea unui loc de muncă.

Câstigătorii ediției cu numărul 9 au fost selectati în urma evaluării a 381 de proiecte înscrise, un număr record al celor nouă ediții de până acum.

Beneficiarii acestei ediții a programului „Permis pentru viitor” provin din 21 județe: Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea și din Municipiul București.

În decursul celor nouă ani de la lansarea Programului, 372 de tineri au beneficiat de sprijin financiar pentru școala de șoferi.

„Permis pentru viitor” este al patrulea program organizat pe termen lung de Fundația Pentru Comunitate, ce își dorește să sprijine dezvoltarea comunităților locale.

(surse info, foto : comunicat de presă „Permis pentru viitor” , fb FundatiaPentruComunitate)