„Unitate în Diversitatea Europeană“ – workshop organizat ieri de Palatul Copiilor Tulcea

12 mai 2023 | Educatie
„Unitate în Diversitatea Europeană“ – workshop organizat ieri de Palatul Copiilor Tulcea

„Unitate în Diversitatea Europeană“ – workshop organizat ieri de Palatul Copiilor Tulcea

În cadrul Festivalului Regional „Unitate în Diversitatea Europeană“ a avut loc ieri, 11 mai, un workshop organizat de Palatul Copiilor Tulcea în contextul sărbătoririi Zilei Europei și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

La eveniment au participat, pe lângă reprezentanții comunităților etnice din județ, reprezentanți ai autorităților locale : primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, subprefectul Aslâ Aișe Mierlă, administratorul public al municipiului, Nicolae Bibu și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

CJ Tl unitate in diversitate MH mai 23

„Îmi doresc să vă vorbesc despre Tulcea, despre acest festival și despre unitatea în diversitatea europeană. În acest sens, trebuie făcută o paralelă între acest festival care se întâmplă de zece ani la Tulcea și nivelul de înțelegere existent între etniile din județul Tulcea. Acest festival reușit înseamnă foarte multă muncă, foarte multă implicare. De cealaltă parte, etniile se înțeleg pentru că au muncit împreună, au pus umăr lângă umăr și au avut rezultate bune împreună. Secretul acesta este: cu toții, alături unul de celălalt, să depunem efort pentru a îndeplini tot ceea ce ne dorim. Ce ne dorim până la urmă? O societatea plină de iubire, de înțelegere, în care răul să nu existe, bolile să nu existe, războaiele să nu existe.

Întotdeauna am apreciat faptul că Tulcea are o resursă umană fenomenală. Iar pe lângă resursa umană, avem o zonă minunată. Toate aceste lucruri sunt binecuvântate și date de Dumnezeu nouă pentru a le îngriji și putem să le îngrijim doar dacă suntem împreună și conlucrăm.
Vă felicit pentru tot ce ați făcut, sunteți un exemplu pentru toți cei care organizăm evenimente. Noi, Consiliul Județean, nu putem decât să vă sprijinim și să ne bucurăm de acțiunile dumneavoastră“,

a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

În fiecare an, pe data de 9 mai, este sărbătorită Ziua Europei, un eveniment menit să simbolizeze unitatea la nivel european.

Festivalul Regional „Unitate în Diversitatea Europeană“ este un proiect regional al Palatului Copiilor Tulcea, „devenit tradiție pentru comunitatea tulceană cu participarea românilor, grecilor, rușilor-lipoveni, ucrainenilor, turco-tătarilor, aromânilor, megleno-românilor, evreilor, bulgarilor, italienilor, armenilor” , potrivit informațiilor publicate de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, ce a fost gazdă a evenimentului în anul 2019.

(surse info și foto : coomunicat de presă CJ Tulcea, fb bibliotecajudeteana.tulcea)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT