Stiri din tulcea

UNbreakable România – azi s-a dat startul oficial

20 februarie 2024
UNbreakable România – azi s-a dat startul oficial

UNbreakable România – azi s-a dat startul oficial

 

Astăzi, 20 februarie 2024, s-a dat startul oficial al concursului național UNbreakable România dedicat liceenilor și studenților care doresc să își construiască o carieră în securitate cibernetică sau să își perfecționeze cunoștințele din domeniu, potrivit celor publicate de Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Tot azi este ultima zi în care tinerii care se înscriu vor putea avea acces complet pe CyberEDU.ro, pe toată durata etapei de pregătire, la:
• Resurse teoretice care explică o serie de concepte fundamentale de securitate cibernetică;
• Aproape 200 de exerciții rezolvate;
• Exerciții prin care participanții pot pune în practică tot ce au învățat;
• Toate webinariile susținute de foști participanți și specialiști din industrie.

La UNbreakable România 2024, participanții vor interacționa cu experți în securitate cibernetică, iar la finalul perioadei de pregătire, concurenții își vor putea măsura performanțele în cadrul competițiilor, după cum scrie pe site-ul concursului.

Etapa de pregătire începe azi, 20/02/2024 iar concursul este împărțit pe 2 categorii, individual și pe echipe, ce sunt programate astfel :
Concurs individual (online): 22/03/2024 – 24/03/2024 (și finalul înregistrărilor)
Concurs pe echipe (online): 05/04/2024 – 07/04/2024 .
Finala concursului pe echipe se va desfășura fizic în perioada 19/04/2024 – 21/04/2024.
Raport individual de performanță (recunoscut de companii și alte organizații) : 30/04/2024.

Participanții pot reprezenta orașul, județul, liceul sau universitatea de care aparțin, iar la finalul fiecărui concurs, partenerii și sponsorii evenimentului îi vor premia pe cei mai buni.

Premiile sunt în bani sau gadget-uri, plus diplome de participare, dar rezultatele participanților contribuie și la clasamentul #ROEduCyberSkills, iar top 3 câștigători și top 3 câștigătoare ale concursului individual se vor califica direct în finala #RoCSC2024 (Romanian Cyber Security Challenge 2024).
Înregistrarea este gratuită. Pentru a fi eligibili pentru premii și în clasamentul #ROEduCyberSkills, tinerii trebuie să se înscrie până la finalul probei individuale.
În paralel cu etapele competiționale online de la UNbreakable România care au loc la nivel național, va avea loc și o ediție internațională – UNbreakable International, unde este încurajată participarea atât în rândul elevilor și studenților din toată lumea, dar și a celor care și-au început deja cariera și vor să se dezvolte în domeniul securității cibernetice.

Participarea la evenimentele locale, regionale sau naționale ale evenimentului este gratuită pentru elevi și studenți. Aceștia vor avea oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, de a identifica și remedia vulnerabilități din sisteme IT într-un mediu controlat și competitiv.

(surse info, foto : fb DNSC.RO, unbreakable.ro)