Stiri din tulcea

Un „vizitator” al Ansamblului Memorial Ivan Patzaichin și-a luat ca „suvenir” o parte din monument

13 septembrie 2023
Un „vizitator” al Ansamblului Memorial Ivan Patzaichin și-a luat ca „suvenir” o parte din monument

Un „vizitator” al Ansamblului Memorial Ivan Patzaichin și-a luat ca „suvenir” o parte din monument

Vă anunțăm cu regret că, la două zile de la inaugurare, Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin a fost vandalizat în repetate rânduri, a anunțat Primăria Municipiului Tulcea.

Teodor Frolu, vicepreședinte al Asociația Ivan Patzaichin-Mila23, a publicat informații în legătură cu aceste interacțiuni nedorite cu ansamblul dedicat sportivului tulcean, la doar 48 de ore de la lansare, vorbind despre un mic întreprinzător ce  a venit cu drujba și a extras două trunchiuri de copac din instalația artistică a lui Olah Gyarfas, ce au fost culese de pe plaja de la Perișor, iar anterior, un “ artist “ local și-a „exersat carioca pe betonul Metopei”.

Prim Tl vandalizare 2 Memorial IP sept 23

În acest context, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin-Mila23 a mulțumit Primăriei Tulcea și Consiliului Judetean Tulcea pentru reacția promptă și dotarea cu sistem de supraveghere video și pază permanentă. „Uneori nu știi dacă să râzi sau să plângi la astfel de reacții civice!”.

Primăria Tulcea a transmis că Poliția Locală a Municipului Tulcea a întreprins toate măsurile necesare, persoana care a vandalizat obiectivul a fost identificată, piesa din lemn sustrasă fiind recuperată iar polițiștii locali vor patrula în zonă.

Ca măsură suplimentară, pentru asigurarea integrității Ansamblului Memorial, se vor monta camere de supraveghere, odată ce se va obține acordul Consiliului Județean Tulcea, administratorului falezei.

Potrivit Primăriei Tulcea, aceste ieșiri nefericite anulează munca și entuziasmul a zeci de oameni, tulceni sau iubitori ai acestor locuri, care s-au implicat în păstrarea memoriei sportivului și omului Ivan Patzichin și contrastează profund cu bunul simț ce îl caracteriza pe tulceanul Ivan Patzaichin.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb teodor.frolu)