Un pas important către modernizarea parcului auto de transport călători din municipiu

23 iunie 2022 | Actualitate
Un pas important către modernizarea parcului auto de transport călători din municipiu

Un pas important către modernizarea parcului auto de transport călători din municipiu

 

În cadrul proiectului ”Modernizarea parcului auto de transport călători din Municipiul Tulcea prin achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public”, s-a semnat ieri, la Primăria Tulcea, un contract de achiziție publică prin care :
– se vor reabilita 4 străzi aferente a 5 trasee de transport public cu autobuze nepoluante,
– se vor înființa și moderniza stații de călători ( un total de 29 stații)
– și se vor construi : o parcare de transfer de tip park & ride și stație de capăt, cu stații de încărcare electrică pentru autobuze și autovehicule electrice precum și un depou și infrastructură aferentă pentru garare și stații de încărcare autobuze electrice.

În plus, se vor elabora documentația tehnică necesară pentru obținerea avizelor/acordurilor/autorizațiilor și Proiectul Tehnic, Detaliile De Execuție, Proiectul pentru Autorizația de Construire, potrivit datelor publicate de Primăria Tulcea.

Cele 4 străzi ce vor fi reabilitate sunt : Str. Isaccei – aprox. 1,267 km; Str. Babadag – aprox. 2,077 km; Str. Babadag racord DN22 statie de capat aprox. 300m; Str. Mahmudiei – aprox. 1,668 km;Str. Eternitatii – aprox.1,440 km.

În ceea ce privește cele 29 de stații de călători, din care 19 se vor reabilita și 10 vor fi construite, Primăria Tulcea le-a împărțit în funcție de locație: 1 pe str. Eternității, 1 pe str. Navalistilor, 1 pe str. Spitalului, 1 pe str. Barajului, 1 pe str. Elizeului, 2 pe str. Sublocotenent Corneliu Gavrilov, 4 pe str. Babadag, 3 pe str. 1848, 1 pe str. Mica, 11 pe str. Isaccei, 1 pe str. Iuliu Maniu și 2 pe str. Pacii.

Termenul de realizare al contractului semnat ieri este de 2 luni pentru etapa elaborării documentatiei tehnice, respectiv 12 luni pentru execuția lucrărilor, ceea ce înseamnă că vom beneficia de pe urma acestei investiții în toamna anului viitor.

CONTRACTUL DE ACHIZIȚIE PUBLICĂ, ce are o valoare de 41.033.210,00 lei, la care se adaugă TVA, este încheiat între Municipiul Tulcea și S.C. SSAB – AG S.A pentru Servicii de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuția lucrărilor.

Primaria Tl Modernizare transport public semnare 2 contract

Proiectul ”Modernizarea parcului auto de transport călători din Municipiul Tulcea prin achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public” are o valoare totală de 98.217.383,15 lei.

Valoare eligibilă: 84.818.533,96 lei din care:
– FEDR (85%): 72.095.753,95 lei
– Buget de stat (13%): 11.026.409,39 lei
– Contribuție proprie (2%): 1.696.370,72 lei
Cheltuieli neeligibile: 13.398.849,19 lei reprezentând:
– 7.042.019,40 lei – TVA autobuze
– 5.341.873,77 lei – cheltuieli cu modernizarea străzilor Isaccei și Babadag
– 1.014.856,02 lei – TVA aferent cheltuielilor cu modernizarea strazilor Isaccei si Babadag

Prin dezvoltarea sistemului de transport public de călători ecologic și eficient, proiectul urmarește asigurarea condițiilor pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme (în creștere în zonă), către transportul public, având drept consecință directă reducerea semnificativă a traficului rutier cu autoturisme și a emisiilor de echivalent CO2 în zona în care va fi implementat.

Obiective specifice ale proiectului:
– Dezvoltarea unui transport public de călători de înaltă calitate, atractiv și eficient, prin creșterea capacității de transport public, extinderea traseelor rutiere și modernizarea sistemului de transport prin introducerea de sisteme inteligente de management al traficului și „e-ticketing”;
– Asigurarea unui impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor echivalent CO2 prin utilizarea de autobuze ecologice, nepoluante în cadrul sistemului de transport public de călători;
– Promovarea utilizării sistemului de transport public auto nepoluant de călători, în locul transportului privat cu autoturisme, prin modernizarea flotei care va contribui la creșterea atractivității transportului public auto.

(sursă info și foto : Primăria Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT