Un nou serviciu RAR de luni, 18 iulie – „CIV prin curier”

15 iulie 2022 | Actualitate
Un nou serviciu RAR de luni, 18 iulie – „CIV prin curier”

Un nou serviciu RAR de luni, 18 iulie – „CIV prin curier”

De la începutul săptămânii viitoare, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, anunță Registrul Auto Român.

Este vorba de un nou serviciu RAR numit „CIV prin curier”, Cartea de Identitate a Vehiculului prin curier, la tine acasă!”, valabil din data de 18 iulie 2022.

RAR CIV prin curier acasa
Prin urmare, cei care vin cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, pot pleca fără să mai aștepte eliberarea actului (CIV). Îl pot primi prin curier, dacă solicită acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe, potrivit directorului general RAR, Alina Niță, care menționează că RAR NU taxează acest serviciu. Se va plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire.
De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți.

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.
Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

(sursă info și foto : comunicat de presă RAR)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT