Un nou proiect marca Ong. CELISEA, în derulare

30 iunie 2023 | Educatie
Un nou proiect marca Ong. CELISEA, în derulare

Un nou proiect marca Ong. CELISEA, în derulare

Până pe data de 30 noiembrie 2023 Ong. CELISEA Tulcea derulează proiectul ”Centrul Educațional pentru Tineret” , ce are ca scop  dezvoltarea și promovarea unor programe de creații și cercetare artistică, iar ca obiectiv principal : creșterea accesului tinerilor la actul cultural prin creșterea gradului de implicare a lor în muzică, teatru și alte forme de exprimare, conform unui comunicat de presă transmis redacției de organizația tulceană CELISEA.

Proiectul, realizat cu cofinanțare de la Primăria Municipiului Tulcea, își propune realizarea unui spațiu de cercetare educațională și creație artistică, dedicat în special publicului tânăr, căruia îi creează ocazia să-și valorifice aptitudinile artistice.

”Centrul Educațional pentru Tineret” se va axa pe 3 ateliere, primul dintre acestea fiind programat spre sfârșitul săptămânii viitoare, în perioada 6-8 iulie 2023, doritorii fiind așteptați pentru înscrieri.

Prin atelierul de educație (Now we can!) organizatorii se adresează tinerilor (dar și cadrelor didactice), aducând în fața lor metode non-formale de educație prin care se stimulează aplicarea teatrului, expozițiile foto, cafeneau publică ș.a. – adică demersuri de artă participativă cu relevanță socială.

Prin atelierul de muzică se doreste descoperirea și încurajarea tinerelor talente, îndeosebi din zona celor defavorizați, și promovarea prin apariții în mediul public în Tulcea

În cadrul atelierului motivațional se încearcă ”deschiderea” orizontului tinerilor asupra vieții sociale și a beneficiului implicării în activități participative.

Caracterul de proiect cultural îl dă organizarea unui eveniment cultural în spațiul public îmbinând o metodă non-formală și un spectacol muzical, adică rezultate ale atelierelor din cadrul Centrului educațional.
Realizarea unui eveniment public cu o anumită ocazie nu este ceva nou.
Noutățile pe care acum le propunem practic constau în organizarea unui eveniment prin care să prezentăm realizările Centrului educațional (muzică, teatru forum) și susținerea promovării voluntariatului folosind o metodă non-formală: cafeneaua publică.
Inovația proiectului constă în susținerea unor întâlniri cu tinerii pe probleme motivaționale care să îi ajute în cristalizarea unor aspecte personale,
scrie președintele ong CELISEA, Carmen Simionescu, în comunicatul de presă.

Valoarea proiectului este de 16.900 lei și aproape 70%din sumă ( 11.700 de lei) este alocată prin finanțare de către Primăria Tulcea. Restul de 5.200 de lei sunt din fondurile ong-ului (4.100 lei) și (24%) sunt din fonduri atrase ( 1.100 lei) .

(sursă info și foto : comunicat de presă CELISEA Tulcea)

Alte Articole

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT
Activitate privind importanța mediului marin, cu elevi din Sulina, la țărmul mării

Activitate privind importanța mediului marin, cu elevi din Sulina, la țărmul mării

18 iunie 2024

Reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) alături de un grup de elevi din cadrul Liceului Teoretic ,,Jean Bart” Sulina, membri ai Palatului Copiilor – Cercul de Protecția Mediului și…

CISTESTE MAI MULT