Stiri din tulcea

Un nou pas către un transport public de înaltă calitate pe ruta Tulcea-Tudor Vladimirescu

20 iunie 2023
Un nou pas către un transport public de înaltă calitate pe ruta Tulcea-Tudor Vladimirescu

Un nou pas către un transport public de înaltă calitate pe ruta Tulcea-Tudor Vladimirescu

Primăria Municipiului Tulcea a demarat licitații pentru achiziționarea unei ambarcațiuni de transport călători pe ruta Tulcea-Tudor Vladimirescu, precum si a unor pontoane de acostare ambarcațiuni pe Lac Ciuperca.

Potrivit informațiilor publicate de instituția tulceană, nava, cu o capacitate de 50 de călători, va beneficia de salon de pasageri cu climatizare (încălzire și răcire după caz), ce va asigura confortul călătorilor atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii, grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilități) și instalație de panouri fotovoltaice.

Astfel, se va asigura un transport public de înaltă calitate pentru locuitorii din Tudor Vladimirescu, ca principali beneficiari, și „se va îmbunătăți substanțial transportul copiilor către școlile din oraș, al părinților către locul de muncă, cabinete medicale sau alte servicii disponibile de cealaltă parte a Dunării”.

Valoarea totală estimată a contractului de furnizare Ambarcațiune transport călători, în cadrul proiectului „Facilități de acces între zona pescărească din suburbia Tudor Vladimirescu și Municipiul Tulcea – Achiziție ambarcațiune”, este de 1.211.843, 50 lei fără TVA.

În ceea ce privește noile pontoane de acostare de pe lacul Ciuperca, valoarea totală estimată a contractului de furnizare Pontoane de acostare ambarcațiuni, în cadrul proiectului „Facilități de acostare pentru ambarcațiuni pe Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea”, este de 1.360.232,50 lei fără TVA.

Prin această investiție, ce este necesară deoarece actualele pontoane sunt vechi și subdimensionate, se va crea o infrastructură adecvată extinderii activităților sportive și de agrement în aer liber, ce va sprijini și activitățile desfășurate de cluburile de kaiac-canoe.

Ambele categorii de dotări vor fi achiziționate prin proiecte cu finanțare europeană (FLAG Delta Dunării).

(sursă info și foto : fb primariatulcea)