Stiri din tulcea

Un nou incendiu la o casa din județ – din fericire fără victime

11 ianuarie 2021
Un nou incendiu la o casa din județ – din fericire fără victime

Un nou incendiu la o casa din județ – din fericire fără victime

Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați în după-amiaza zilei de sâmbătă să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Slava Rusă, pe care salvatorii au reușit rapid să-l localizeze, nefiind înregistrate victime, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.
La sosirea pompierilor, ce au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, incendiul se manifesta într-un dormitor al locuinței și un hol, iar dupa aproximativ o ora, acesta a fost izolat și lichidat, fiind salvate restul locuinței și anexa învecinată.
Cauza probabilă producerii incendiului, în care au ars bunurile din cele două încăperi, este mijloc de încălzire supraîncălzit.
Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări deosebit de grave pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, primele de pe listă fiind : supravegherea sobelor și a altor mijloace de încălzire pe timpul funcţionării și evitarea supraîncărcării acestora.

RECOMANDĂRI

– nu lăsați sobele și a alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– nu lăsați ușa sobei deschisă;
– nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere a acestora;
– stingeți focul pe timpul nopții;
– asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;
– nu lăsați copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.