Un nou câine de serviciu, la Jandarmeria Tulcea

27 mai 2024 | Actualitate
Un nou câine de serviciu, la Jandarmeria Tulcea

Un nou câine de serviciu, la Jandarmeria Tulcea

Danko, un câine din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè în vârstă de aproximativ un an și două luni, este noul partener canin al jandarmilor tulceni.

Este vorba de un nou câine de serviciu care urmează, în această perioadă, o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție, conform celor transmise de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Tulcea.

IJJ Tl Danko si conductorul sau mai 24

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Ciobănescul Belgian Charbonnè este un câine de talie medie spre mare, cu o siluetă atletică și musculoasă și un corp bine proporționat (cu o înălțime la greabăn între 56 și 66 de centimetri și o greutate care variază între 20 și 30 de kilograme). Blana lor este scurtă și densă, de culoare neagră.
Ciobănescul Belgian Charbonnè este cunoscut pentru inteligența și devotamentul său față de proprietar.

Sunt câini loiali, vigilenți și activi, care își doresc să aibă un scop și să lucreze. Acești câini sunt înzestrați cu o energie formidabilă și necesită o cantitate semnificativă de exercițiu și stimulare mentală pentru a fi fericiți și echilibrați.

Sunt câini extrem de inteligenți, care învață rapid, fiind cunoscuți pentru abilitățile impresionante de lucru.

Acești câini sunt folosiți în mod frecvent ca și câini de serviciu în diverse domenii, inclusiv în forțele de poliție și militare. Sunt specializați în detectarea drogurilor, a explozivilor și în activități de căutare și salvare. De asemenea, pot excela în disciplina de protecție și în competițiile sportive canine.

(sursă info și foto : buletin de presă IJJ Tulcea)

Alte Articole

Măsuri minimale de protecție împotriva caniculei la locul de muncă

Măsuri minimale de protecție împotriva caniculei la locul de muncă

20 iunie 2024

În contextul în care sunt prognozate temperaturi ridicate extreme, este indicat să cunoaștem măsurile de protecţie a persoanelor încadrate în muncă în conditii de canicula, publicate de Inspectoratul Teritorial de…

CISTESTE MAI MULT
Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

20 iunie 2024

În fiecare an, începând din 1991, în luna iunie este marcată Ziua Silvicultorului, o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic iar în acest an ea a fost sărbătorită la…

CISTESTE MAI MULT