Un nou atac cu drone rusești periculos de aproape de granița cu România

14 decembrie 2023 | Eveniment
Un nou atac cu drone rusești periculos de aproape de granița cu România

Un nou atac cu drone rusești periculos de aproape de granița cu România

Ieri seară, în jurul orei 23.00, pe toată zona de nord a judeţului Tulcea, dar şi în zona de graniţă cu Ucraina a judeţului Galaţi, a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a faptului că au existat indicii privind atacuri aeriene desfăşurate asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniţei cu România, după cum ne-a informat Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea :

„…a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.
Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România sunt desfășurate atacuri aeriene.
Populația din zona de graniță este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituțiile cu rol de apărare monitorizează situația generată de conflictul armat din zona de graniță cu statul Român pentru a oferi protecție și sprijin comunităților din regiune”,
a scris ISU Tulcea.

Mai apoi, în jurul orei 01.00 a fost emis un al doilea mesaj RO-alert ce a fost urmat de zgomotul unui aparat de zbor care survola spaţiul aerian românesc foarte aproape de sol, relatează Agerpres.

Potrivit ISU Tulcea, în urma celor două mesaje transmise de IGSU, dispeceratul instituţiei nu a primit niciun apel de la cetățeni.

Forţele aeriene ucrainene au avertizat, miercuri seara, că mai multe drone au fost lansate de ruşi dinspre Marea Neagră în direcţia sudului regiunii Odesa, conform Ukrainskaia Pravda, după cum a transmis digi24.

Digi 24 atac porturi lg Ro 13 dec 23

Atacul în direcţia Odesa a început în jurul orei 20:00 şi s-au auzit explozii. Au fost vizate porturile Reni și Ismail, aflate la câteva zeci de kilometri de România.

Anul acesta, pe teritoriul judeţului Tulcea, au fost identificate rămăşiţe provenite de la trei drone folosite de Rusia în atacurile împotriva porturilor dunărene din Ucraina : fragmente din două drone identificate în zona Plauru și rămăşiţe dintr-un alt aparat găsite la o distanţă de circa 15 kilometri de graniţa româno-ucraineană, în apropiere de Nufăru.

(surse info, foto : buletin informativ ISU Tulcea, agerpres.ro, digi24.ro, arhiva RD)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT