Stiri din tulcea

Un motor de barcă, bun căutat de autoritățile din Suedia, găsit în zona lacului Razelm

25 ianuarie 2023
Un motor de barcă, bun căutat de autoritățile din Suedia, găsit în zona lacului Razelm

Un motor de barcă, bun căutat de autoritățile din Suedia, găsit în zona lacului Razelm

 

În urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina (Garda de Coastă),  în cooperare cu echipa mobilă și corpul de control din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au descoperit, un motor de barcă, în valoare de 20.000 lei, căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia, conform unui comunicat de presă emis azi de Garda de Coastă.

Acţiunea specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere și braconajului piscicol s-a desfăşurat în data de 22.01.2023, când poliţiştii de frontieră au interceptat o ambarcațiune, condusă de un cetățean român, în vârstă de 58 de ani, în zona lacului Razelm.

În cadrul verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 50cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoana în cauză a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului, neştiind că este căutat de către autorităţile din Suedia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar motorul în cauză, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Garda de C motor barca lacul Razelm

În plus, în urma acţiunilor desfășurate, au fost descoperiţi doi cetăţeni români, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, care au pătruns cu ambarcaţiunile în zone strict protejate și au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 16.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 82 din 20.11.1993 pentru constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)