Un incendiu soldat cu un deces, printre misiunile pompierilor tulceni din minivacanța de Paști 2023

18 aprilie 2023 | Eveniment
Un incendiu soldat cu un deces, printre misiunile pompierilor tulceni din minivacanța de Paști 2023

Un incendiu soldat cu un deces, printre misiunile pompierilor tulceni din minivacanța de Paști 2023

 

Aproximativ 70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice din dotare, au fost zilnic la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență pe perioada minivacanței prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale, a anunțat azi ISU Delta Tulcea.

ISU Tulcea Pasti 23

„Începând de vineri, 14 aprilie, și până în această dimineață, salvatorii militari au acționat în 30 de misiuni, dintre care 3 misiuni pentru stingerea incendiilor, 20 de misiuni pentru acordarea primului ajutor medical, 5 misiuni pentru asistență medicală de urgență, o activitate de recunoaștere la obiectivele de cult și o activitate pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.”

Din păcate,  în Vinerea Mare, s-a produs un incendiu la o casă de locuit din municipiul Tulcea în urma căruia un bărbat, surprins de flăcări, a murit.

Victima a fost găsită de pompierii ce au pătruns în locuință pentru recunoaștere și salvare, care au predat-o echipajelor SAJ prezente la fața locului, ce i-au acordat primul ajutor medical, dar aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat.
Pagubele produse de incendiu au fost limitate la o încăpere a locuinței.

În acest context, pentru preîntâmpinarea producerii unor situații de urgență generate de folosirea improvizațiilor electrice și utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire, ISU Tulcea recomandă cetățenilor următoarele măsuri de prevenire:
– Nu amplasați aparatele de încălzit electrice în apropierea materialelor combustibile deoarece, un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
– Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele de încălzire electrice defecte;
– Nu lăsați sursele de încălzire nesupravegheate;
– Nu folosiți improvizații; pentru remedierea defecțiunilor constatate la aparatele și instalațiile electrice defecte, apelați la specialiști sau la persoanele autorizate;

Un alt incendiu s-a produs în prima zi de Paști, la o locuință din localitatea Jurilovca, unde a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag și un echipaj SVSU local.

În urma focului, a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 mp iar cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Ultima intervenție de acest gen, a avut loc în această noapte, în jurul orei 03:00, la un incendiu produs la o casă de locuit, în localitatea Jijila.

Către locul evenimentului, s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de pompieri Măcin, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum la o încăpere a locuinței.
Din fericire, nu au existat victime surprinse de flăcări.

Cauza probabilă de producere a focului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Pe linie preventivă, premergător Sărbătorilor Pascale, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a derulat verificări la unitățile de cult unde se preconiza a se înregistra o afluență de participanți și la unitățile de alimentație publică.
Inspectorii de prevenire au avut în atenție exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, menținerea liberă a căilor de evacuare și dotarea cu stingătoare a clădirilor.

(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea – 18.04.2023)

Alte Articole

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

19 iunie 2024

Pe lângă filmări și proiecții, în programul evenimentelor derulate de Tulcea Film Society în aceste zile la Sulina se află și un Prânz Comunitar dedicat copiilor din Sulina, după cum…

CISTESTE MAI MULT
Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

19 iunie 2024

Lucrările de atestat ale absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” din municipiul Tulcea - promoția 2024 vor fi expuse la demisolul Casei Avramide începând de mâine, 20 iunie, potrivit celor…

CISTESTE MAI MULT