Stiri din tulcea

Un fost consilier tulcean, aflat în conflict de interese administrativ

2 aprilie 2024
Un fost consilier tulcean, aflat în conflict de interese administrativ

Un fost consilier tulcean, aflat în conflict de interese administrativ

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Oana Maria Nicoară, fost consilier local în comuna tulceană Văcăreni, s-a aflat în conflict de interese administrativ, fiind printre cei 11 aleşi locali sau funcţionari din primării ce au fost găsiţi cu probleme de integritate, respectiv în conflict de interese, conform celui mai recent comunicat de presă emis de Agenţia Naţională de Integritate.

Mai exact, NICOARĂ OANA MARIA, fost Consilier local în cadrul C.L. al Com. Văcăreni, Jud. Tulcea, în perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema suspusă dezbaterii, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a C.L., prin care au fost modificate organigrama și statul de funcții al UAT Văcăreni.

Astfel, funcția publică de consilier gradul profesional I a fost transformată în funcția publică de consilier gradul profesional debutant, funcție ce a fost ocupată ulterior prin concurs de către persoana evaluată, care a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019.

Un alt consilier local aflat printre cele 11 persoane în cazul cărora Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală este din județul vecin Constanţa : Samir Menau – consilier local în Medgidia.

În perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, acesta a participat la deliberarea și adoptarea mai multor Hotărâri ale C.L., Hotărâri care ar putea produce un folos pentru o asociație în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de vicepreședinte.

(sursă info, foto : integritate.eu, fb integritate)