Stiri din tulcea

Un elev al colegiului economic ”Delta Dunării” a fost azi : ,,Prefect pentru o zi”

2 mai 2022
Un elev al colegiului economic ”Delta Dunării” a fost azi : ,,Prefect pentru o zi”

Un elev al colegiului economic ”Delta Dunării” a fost azi : ,,Prefect pentru o zi”

În cadrul proiectului ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”, lansat la inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, Prefectura Tulcea și-a propus să ofere domnului Alexandru Marcu, tânărul selecționat, elev în cadrul colegiului economic ”Delta Dunării”, posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea desfășurată în cadrul Instituției Prefectului – Județul Tulcea pe parcursul unei zile.

În acest sens prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu a ”delegat” atribuțiile de prefect persoanei nominalizate lansând astfel provocarea de a realiza puntea de legătură între factorii decidenți și generația viitoare.

Una dintre primele activități ale ”noului prefect” a fost să fie informat despre atribuțiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. În continuare tânărul a fost informat cu privire la gestionarea fluxului de cetățeni ucrainieni și cetățeni apatrizi în contextul geopolitic actual. De asemenea domnul Alexandru Marcu a purtat discuții cu fiecare șef de structură din cadrul Instituției Prefectului având posibilitatea de participa în mod efectiv la activități specifice fiecărei structuri.

 

Prefectura Prefect pt o zi 22 2

La final, în urma experienței acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul a avut ocazia de a-și prezenta propriile puncte de vedere și propuneri de măsuri menite să eficientizeze activitatea Instituției Prefectului.

La nivelul Uniunii Europene, anul 2022 este declarat ,,Anul European al Tineretului” și în acest context, de Ziua Națională a Tineretului, care se celebrează în data de 2 mai, tinerii dintr-o comunitate au ocazia să participe la activitățile unei zile obișnuite de lucru a unui ales local (Prefect, Președinte Consiliul Județean ,Primar).

(sursă info și foto : comunicat Instituția Prefectului Județul Tulcea)