Stiri din tulcea

Un alt weekend cu sancțiuni în domeniul pescuitului aplicate de jandarmii tulceni

1 aprilie 2024
Un alt weekend cu sancțiuni în domeniul pescuitului aplicate de jandarmii tulceni

Un alt weekend cu sancțiuni în domeniul pescuitului aplicate de jandarmii tulceni

 

Printre faptele sancționate de jandarmii tulceni în acest sfârșit de săptămână se află și infracțiunea de pescuit cu unelte neautorizate, după cum reiese din ultimul buletin informativ IJJ Tulcea primit la redacție.

Sâmbătă, 30 martie 2024, în jurul orei 06.00, în zona localității Băltenii de Sus, jandarmii au întocmit actele de sesizare în cazul unui bărbat care pescuia cu o unealtă neautorizată, conform Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Asupra bărbatului a fost identificată o unealtă de tip năpatcă, astfel că jandarmii au procedat la ridicarea în vederea confiscării uneltei de pescuit și predarea acesteia către organele abilitate.

În total, în acest weekend, jandarmii tulceni au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale (dintre care 8 avertismente),  cu o valoare totală a amenzilor de peste 3.000 lei, majoritatea fiind din domeniul pescuitului și anume 16 sancțiuni contravenționale (dintre care 8 avertismente) aplicate pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale, neprezentarea permisului și pescuitul recreativ al peștilor în perioada de prohibiție.

O sancțiune contravențională a fost aplicată pentru consum de alcool în spațiul public.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea acţionează zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și în acest sfârșit de săptămână au acordat sprijin la constatarea a trei infracțiuni (furtul, distrugerea și violența domestică) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)