Ultimele zile pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică
Ultimele zile pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică
Liceenii tulceni interesați să participe la Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) mai au timp până mâine, 27 februarie, ora 24.00, pentru a se înscrie la prima ediție a acestei olimpiade recent lansată de Ministerul Educației – România, după cum a transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).
Elevii din clasele de liceu care vor participa la această prima ediție a concursului și vor fi cei mai buni 15 se pot califica pentru lotul național preliminar al României care se va pregăti în această vară pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challenge – ECSC) 2024, ce este programat în luna octombrie, la Torino (Italia).
Olimpiada de Securitate Cibernetică se va desfășura în două etape :
– faza județeană (online – sâmbătă, 2 martie 2024), ce se va desfășura pe durata a 6 ore și este formată dintr-o probă teoretică de 1 oră și o probă practică de 5 ore cu o pauză de maxim 30 de minute între cele două.
– faza națională (22-25 mai 2024), la care va fi susținută o singură probă de concurs, ce va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice și aplicații practice de tip Jeopardy.
Etapele vin cu niveluri de dificultate diferite, în conformitate cu “Programa pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică” publicată pe website-ul oficial al competiției (osc.rocsc.ro).
Calendarul evenimentului:
faza județeană: online, 2 martie 2024
faza națională: 22-25 mai 2024, in paralel cu etapa finală a RoCSC 2024
RoCSC24 – Bootcamp (on-site, Bran): perioada iulie – august (selectionati din finalistii RoCSC 2024 si OSC 2024)
ECSC 2024 – Finala (on-site, Torino, Italia): 08 – 11 octombrie (lotul national selectionat in Bootcamp, format din 10 persoane + 2 rezerve)
Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) este organizată de Ministerul Educației cu sprijinul Comisiei Centrale a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (CCOSC), formată din reprezentanți ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), ai Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, ai Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), precum și profesori și experți din partea partenerilor din mediul privat, Orange România și Bit Sentinel, ce vin cu o vastă experiență în organizarea de competiții de securitate cibernetică.
(surse info, foto : oscj24.cyber-edu.co, osc.rocsc.ro, fb DNSC.RO)
Alte Articole
Concursul „Aegyssus Horse Show” 2024 va începe peste o săptămână
Cea de-a doua ediţie a concursului Aegyssus Horse Show, organizat de clubul tulcean Real Racing, condus de dr. Ştefan Răileanu, va avea loc la Tulcea în perioada 17-20 octombrie…
CISTESTE MAI MULTAzi au fost premiați cei mai talentați 5 „mici agricultori” tulceni
În această dimineață, de la ora 11.00, la sala „Dobrogea“ a Consiliului Județean Tulcea, a început festivitatea de premiere a celor mai talentați copii înscriși la ediția din acest…
CISTESTE MAI MULT