Ultimele zile pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică

26 februarie 2024 | Concurs
Ultimele zile pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică

Ultimele zile pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică

 

Liceenii tulceni interesați să participe la Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) mai au timp până mâine, 27 februarie, ora 24.00, pentru a se înscrie la prima ediție a acestei olimpiade recent lansată de Ministerul Educației – România, după cum a transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Elevii din clasele de liceu care vor participa la această prima ediție a concursului și vor fi cei mai buni 15 se pot califica pentru lotul național preliminar al României care se va pregăti în această vară pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challenge – ECSC) 2024, ce este programat în luna octombrie, la Torino (Italia).

DNSC inscriere Olimp de securitate 2024 prima ed

Olimpiada de Securitate Cibernetică se va desfășura în două etape :
– faza județeană (online – sâmbătă, 2 martie 2024), ce se va desfășura pe durata a 6 ore și este formată dintr-o probă teoretică de 1 oră și o probă practică de 5 ore cu o pauză de maxim 30 de minute între cele două.
– faza națională (22-25 mai 2024), la care va fi susținută o singură probă de concurs, ce va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice și aplicații practice de tip Jeopardy.

Etapele vin cu niveluri de dificultate diferite, în conformitate cu “Programa pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică” publicată pe website-ul oficial al competiției (osc.rocsc.ro).

Calendarul evenimentului:

faza județeană: online, 2 martie 2024
faza națională: 22-25 mai 2024, in paralel cu etapa finală a RoCSC 2024
RoCSC24 – Bootcamp (on-site, Bran): perioada iulie – august (selectionati din finalistii RoCSC 2024 si OSC 2024)
ECSC 2024 – Finala (on-site, Torino, Italia): 08 – 11 octombrie (lotul national selectionat in Bootcamp, format din 10 persoane + 2 rezerve)

Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) este organizată de Ministerul Educației cu sprijinul Comisiei Centrale a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (CCOSC), formată din reprezentanți ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), ai Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, ai Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), precum și profesori și experți din partea partenerilor din mediul privat, Orange România și Bit Sentinel, ce vin cu o vastă experiență în organizarea de competiții de securitate cibernetică.

DNSC prima olimpiada de securitate OSC 24
(surse info, foto : oscj24.cyber-edu.co, osc.rocsc.ro, fb DNSC.RO)

Alte Articole

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

9 iulie 2024

În aceste zile, la Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea se desfățoară o tabără de sculptură și pictură intitulată DeltART Camp și potrivit ultimelor informații publicate de Primăria Tulcea, în calitate…

CISTESTE MAI MULT
Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT