Stiri din tulcea

Ultimele evenimente rutiere produse în județul nostru

3 ianuarie 2024
Ultimele evenimente rutiere produse în județul nostru

Ultimele evenimente rutiere produse în județul nostru

În această dimineață, în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Măcin au fost fost sesizați cu privire la faptul că, pe DC51D a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea pasagerului ce a fost transportat la Spitalul Orășenesc Măcin, potrivit unui buletin informativ emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii ajunși la fața locului a reieșit faptul că, un bărbat de 63 de ani, ar fi condus un autoturism, iar în zona localități Greci, pe fondul unor preocupări de natură a-i distrage atenția, a pierdut controlul autoturismului și a părăsit parea carosabilă.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

IPJ Tl masina rasturnata ian 24

Alte 3 dosare penale au fost întocmite ieri de polițiștii rutieri tulceni.

Un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive” a fost întocmit în cazul unui tânăr de 23 de ani, din municipiul Tulcea, ce a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe strada Barajului din aceeași localitate, iar în urma testării acestuia cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv.
Ulterior, au fost prelevate mostre biologice necesare stabilirii existenței sau inexistenței substanțelor psihoactive.

Tot ieri, în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că între localitățile Ciucurova și Atmagea s-a produs un accident rutier.

Din primele verificări efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că, o femeie în vârstă de 20 de ani, ar fi condus un autoturism pe DN22D, iar datorită neadaptării vitezei la condițiile meteo, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului părăsind partea carosabilă.
În urma impactului, a rezultat rănirea conducătoarei auto, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean Tulcea.

În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, efectuându-se cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului.

IPJ Tl lemne rasturnate peste barbat bsut ian 24

Mai apoi, în jurul orei 17:28, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Garvăn a avut loc un eveniment rutier.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat de 48 de ani ar fi condus un vehicul cu tractiune animală încărcat cu lemne, pe strada Viilor, a pierdut controlul vehiculului, s-a răsturnat, iar lemnele au căzut peste acesta .
În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,75 mg/ L alcool pur în aerul expirat.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului care a fost transportat la Spitalul Măcin, ulterior fiind redirecționat către Spitalul Judeten Tulcea.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

IPJ Tulcea face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
(sursă info și foto : buletin informativ IPJ Tulcea)