Stiri din tulcea

Turul Romaniei se reprogramează în octombrie 

24 august 2023
Turul Romaniei se reprogramează în octombrie 

Turul Romaniei se reprogramează în octombrie 

Din motive independente de organizatori și parteneri, perioada de desfășurare a Turului României se decalează pentru luna octombrie, anunță Federația Română de Ciclism.

Prin urmare, tulcenii vor fi „vizitați” de cicliștii din cadrul competiției, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, abia în perioada 20 – 21 octombrie 2023.

Federația Română de Ciclism, în acord cu Uniunea Ciclistă Internațională, a selectat o nouă perioadă de desfășurare care nu se suprapune cu alte competiții și care permite continuitatea acestei competiții emblematice pe plan local, oferind tuturor părților implicate – concurenți, spectatori, parteneri, etc., un spectacol de calitate, organizat la standarde internaționale, și o experiență sportivă completă,
scrie în informarea de presă, primită la redacție.

Evenimentul a fost lansat oficial în data de 5 iulie 2023 când s-a anunțat și noutatea ediției din acest an și anume : adăugarea unei noi etape, pe un traseu de peste 930 km, ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Călărași și Tulcea.

Orașul nostru este capăt de linie pentru etapa a 4-a și punct de pornire pentru penultima etapă, a5-a, ce va avea peste 200 de km, cu finish la Călărași ce va include traversarea Podului Suspendat peste Dunăre.

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta  pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie, spre Piatra Neamț.

În calitate de promotor al frumuseților locale, pe parcursul traseului de peste 900 km, Turul României va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Program Turul României 2023:
Etapa 1 (18 octombrie): Suceava – Piatra Neamț
Etapa 2 (19 octombrie): Piatra Neamț – Focșani
Etapa 3 (20 octombrie): Focșani – Tulcea
Etapa 4 (21 octombrie): Tulcea – Călărași
Etapa 5 (22 octombrie): București

Oferind o experiență completă publicului spectactor, precum și inspirație pentru micii amatori de ciclism, Turul României cuprinde și anul acesta 5 curse pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Acestea au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, iar participarea este gratuită.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive:
Tricoul galben – Lider în Clasamentul General, oferit de Alpro
Tricoul alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani), oferit de Gebrüder Weiss
Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte, oferit de Orange
Tricoul verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor, oferit de Gillette
Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor, oferit de M&M
Tricoul gri – Lider în clasamentul pe echipe, oferit de Auchan  

Turul României 2023, transmis pe DigiSport și TVR
Fanii competiției vor putea urmări Turul României 2023 în direct atât online, pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (RO), precum și pe DigiSport. Astfel, competiția va fi transmisă zilnic în perioada 18-22 octombrie pe DigiSport, iar pe TVR2 și TVR1 vor fi difuzate rezumatele fiecărei etape.

Turul României 2023 este organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Agenția Națională pentru Sport.

Parteneri instituționali:
Primăria Municipiului Suceava
Primăriei Municipiului Bucuresti
Primăria Municipiului Piatra Neamț
Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani
Primăria Municipiului Tulcea
Primăria Municipiului Călărași

(sursă info și foto : informare de presă Turul României 2023)