Turul României 2023 – un nou traseu ce va traversa și Tulcea

6 iulie 2023 | Sport
Turul României 2023 – un nou traseu ce va traversa și Tulcea

Turul României 2023 – un nou traseu ce va traversa și Tulcea

Federația Română de Ciclism, alături de Agenția Națională pentru Sport,  anunță ediția din 2023 a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei.

Evenimentul a fost lansat oficial ieri, 5 iulie și noutatea ediției din acest an constă în adăugarea unei noi etape, pe un traseu de peste 930 km, ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Călărași și Tulcea.

Anul acesta competiția se va derula în perioada 4-10 septembrie, iar orașul nostru este capăt de linie pentru etapa a 4-a și punct de pornire pentru penultima etapă, a5-a, ce va avea peste 200 de km, cu finish la Călărași ce va include traversarea noului pod suspendat peste Dunăre, proaspăt inaugurat.

Turul României 2023: peste 930 km, peste 120 de cicliști, 7 zile, 6 etape

Și în acest an, Turul României cuprinde importante zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități traversate de Dunărea :

Prolog (4 septembrie): Suceava
Etapa 1 (5 septembrie): Suceava – Piatra Neamț
Etapa 2 (6 septembrie): Piatra Neamț – Focșani
Etapa 3 (7 septembrie): Focșani (contratimp individual)
Etapa 4 (8 septembrie): Focșani – Tulcea
Etapa 5 (9 septembrie): Tulcea – Călărași
Etapa 6 (10 septembrie): București

În premieră în istoria Turului României, marea finală se va desfășura pe un traseu nou în București, în jurul Palatului Parlamentului și între Piața Constituției și Piața Unirii.

La conferința de presă organizată cu ocazia lansării oficiale a Turului României 2023 au participat: Cătălin Sprinceană (Președinte Federația Română de Ciclism), Elisabeta Lipă (Președinte Agenția Națională pentru Sport), Mihai Covaliu (Președinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român), Diana Pungă (City Manager Primăria București) și Tiberiu Dănețiu (Director Marketing Auchan România).

 „Turul României reprezintă mult mai mult decât un eveniment sportiv internațional. Acesta este o carte de vizită care pune în valoare obiectivele turistice și peisajele unice ale țării, dar și tradițiile și frumusețea oamenilor locului. Turul României este o emblemă a sportului autohton, un declanșator pentru pofta de mișcare și un reper pentru cei mici. Prin evoluția constantă a acestuia, prin recenta victorie a lui Vlad Dascălu la Jocurile Europene, la proba de Mountain Bike, sau prin creșterea numărului de practicanți, traversăm o perioadă prolifică pentru ciclismul românesc, ceea ce sper să contribuie nu numai la creșterea performanței, dar și la imaginea țării și la o societate mai sănătoasă. Mulțumim Auchan România, partenerii noștri tradiționali, pentru toată contribuția adusă Turului în ultimii ani, dar și pentru activitatea intensă a echipei naționale de ciclism.”,
a precizat Cătălin Sprinceană, Președintele Federației Române de Ciclism.

„Este o onoare pentru noi să fim alături de Federația Română de Ciclism, deja de 5 ani, și suntem deosebit de încântați că împreună am reușit să creștem Turul României la nivelul de astăzi – o competiție cu notorietate națională, cu expunere internațională, cu finanțare, cu o echipă în continuă dezvoltare, cu parteneriate cu autoritățile locale și centrale. Ne bucurăm, de asemenea, că prin intermediul acestei competiții reușim să aducem în atenția cetățenilor importanța unui stil de viață sănătos și a unei alimentații sănătoase. Mulțumim Federației pentru excelenta colaborare și vă asigurăm pe această cale că rămânem la fel de determinați să susținem eforturile echipei și performanța remarcabilă a sportivilor români, dezvoltând în continuare această competiție pentru a deveni un eveniment de referință pe harta ciclismului mondial. În egală măsură, mulțumesc partenerilor noștri furnizori și colegilor noștri din toate magazinele și din serviciile suport care contribuie la succesul acestui tur”,
a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România.

Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, dar și ciclismul profesionist, Turul României va fi completat și anul acesta de curse pentru micii amatori în fiecare dintre orașele traversate de plutonul profesionist. Potrivit organizatorilor, peste 2000 de copii au participat anul trecut la cursele dedicate, cea mai mare prezență fiind înregistrată în București.

Cicliști din 14 țări participă la Turul României 2023

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România.

Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de echipa națională a României.

 Parteneri instituționali :
Primăria Municipiului Suceava
Primăriei Municipiului Bucuresti
Primăria Municipiului Piatra Neamț
Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani
Primăria Municipiului Tulcea
Primăria Municipiului Călărași

(sursă info și foto : comunicat de presă Turul României 2023 )

Alte Articole

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

29 mai 2024

  Inaugurarea primului parc pentru sporturi urbane, dar și activități creative și relaxare, construit în municipiul Tulcea, GRAVITY PARK, va avea loc în acest final de săptămână, activitățile dedicate acestui…

CISTESTE MAI MULT
Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

27 mai 2024

  La cea de-a III-a ediție a concursului „The Little Samurai's Challenge Cup", ce a avut loc sâmbătă, 25.05.2024, în sala de sport multifuncțională „Iulian Daniel Pohariu" Tulcea s-au înscris…

CISTESTE MAI MULT