Turneul “Citadele culturale dobrogene” ajunge la Tulcea cu o serată de neuitat la Casa Avramide

20 iunie 2022 | Cultura
Turneul “Citadele culturale dobrogene” ajunge la Tulcea cu o serată de neuitat la Casa Avramide

Turneul “Citadele culturale dobrogene” ajunge la Tulcea cu o serată de neuitat la Casa Avramide

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea ne invită să participăm la un spectacol sincretic, în care se îmbină muzica de calitate și arta plastică de valoare, ce aparține turneului “Citadele culturale dobrogene”, care se va încheia la Castelul Pelișor din Sinaia, în data de 17 iulie.

Spectacolul din Tulcea va avea loc în prima zi de joi a lunii iulie, de la ora 17.00, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32 și va fi susținut de trei artiști importanți, născuți la Constanța, ce își vor unii forțele și vor oferi o serată de neuitat: chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, adică membrii Duo-ului Kitharsis și pictorul Mugur Popa.

 

ICEM Tl spectac sincretic artisti Ctza

Evenimentul este organizat de Flag Guitar Lessons SRL și Asociația Pro Valores în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, pentru municipiu, respectiv Muzeul de Artă din Constanța, Direcția de Cultură și Sport Mangalia și Muzeul Național Peleș.

Cu ocazia manifestărilor din cadrul turneului va continua campania de donații “Viitorul artei”, prin care se dorește sprijinirea tinerelor valori culturale românești, potrivit organizatorilor.

Spectacolul de la Casa Avramide din Tulcea, de joi 7 iulie, va avea loc și la Muzeul de Artă din Constanța (vineri 8 iulie) și la Mangalia, în Grădina Culturală Callatis (sâmbătă 9 iulie).

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Constanța, Ziarul Amprenta, Radio Trinitas, Jurnalmm.ro, Observator cultural, Roportal, Romaniapozitiva.ro.

”Duo Kitharsis este alcătuit din chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni de exceptie, laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014), Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016), Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Ciutat d’Elx” Ediția a XX-a, Elche, Spania, în 2018 și Trofeul Concursului “Drumul spre celebritate”. De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre naționale, precum Orchestra de Cameră Radio. În 2017 înființează la Bucuresti „The Flat Guitar Academy”, în cadrul căreia propun doritorilor să descopere noi posibilități ale chitarei, pe toate planurile de la chitară clasică la chitară electrică, electroacustică și chitară bas. În toamna anului 2021 The Flat Guitar Academy și-a deschis porțile și la Constanța.

Pictorul Mugur Popa, absolvent al școlii de artă din Constanța și al Universității de Arhitectură “Ion Mincu” din București, este stăpân al perspectivei și al construcției fizice, se dedică artei, creaţiei plastice, se lasă pradă, cu uimire şi încântare, spontanului şi impulsului, exploziei cromatice a culorilor de apă sau modelajului în tonuri de ulei sau a nebănuitelor acrilice. Explorează tehnici diverse, din ce în ce mai moderne şi mai expresive, dar în tot ce aşterne pe hârtie, pânză sau alte materiale, ni se relevă tuşa sa personală, viziunea originală ca o amprentă de suflet şi simţire. Oameni şi peisaje, arhitecturi citadine și teme marine sunt tratate de Mugur Popa cu bucuria descoperirii şi inteligenţa estetică a celui dăruit cu talent.
*
Acest periplu cultural se bucură de sprijinul Ameropa Grains, companie care recunoaște arta și cultura drept domenii de excelență și alege să fie partener al unor importante manifestări culturale românesti, așa cum este și Turneul “Citadele Culturale Dobrogene”, prin intermediul căruia își propune promovarea C.A.R.E., valorile-fundament ale companiei: Conexiune puternică, Agilitate, Responsabilitate, Expertiză”,

mai scriu organizatorii.

(sursă info și foto : comunicat ICEM Tulcea)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT