Stiri din tulcea

Turiștii rătăciți în Munții Măcin vor fi salvați cu un vehicul utilitar!

8 iulie 2021
Turiștii rătăciți în Munții Măcin vor fi salvați cu un vehicul utilitar!

Turiștii rătăciți în Munții Măcin vor fi salvați cu un vehicul utilitar!

Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcin(APNMM) a cumpărat un UTV utilitar pentru a interveni atunci când turiștii se pierd pe munte! UTV-urile sunt vehicule off-road menite a se strecura în zone de munte greu accesibile, pe poteci și cărări din pădure, unde mașinile de teren nu pot pătrunde!

Achiziţia vehiculului a fost făcută în cadrul unui proiect european de anvergură pentru situl Natura 2000 Podişul Nord-Dobrogean.

„Prin proiect, ne-am luat un server pentru monitorizare cu GPS, vom face şi o machetă tridimensională a zonei de competenţă, iar ca autovehicule, avem o maşină de teren şi un UTV care va avea o trusă sanitară pentru intervenţii. Sunt turişti care întârzie în faţa spectacolului naturii, iar cu ajutorul UTV-ului putem interveni pe drumuri forestiere inaccesibile maşinilor de teren”, a declarat directorul APNMM, Viorel Roşca, pentru Agerpres.

Lansarea proiectului a fost făcută astăzi, iar la eveniment a participat și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani:

„Vreau să vă felicit pentru reușita accesării acestui frumos și ambițios proiect pe care îl lansați astăzi alături de noi. În virtutea relației profesionale deschise și cooperante construite în timp între Consiliul Județean și Administrația Parcului Național Munții Măcinului, am venit aici pentru a încuraja și lăuda reușita atragerii a aproximativ 2 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională în scopul implementării unui plan de management responsabil, în concordanță cu obiectivul general al proiectului. Totodată, vă urez succes în accesarea a cât mai multe initiative de acest gen în beneficiul instituției dumneavoastră și al întregii comunități”, a declarat Dumitru Mergeani.

Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcin a fost criticată în repetate rânduri că nu deţine mijloace de intervenţie în sprijinul turiştilor care se rătăcesc în Munţii Măcin!

Bugetul proiectului care se va încheia în luna noiembrie a anului viitor este de 9.690.035,2 lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

(foto arhivă)