Stiri din tulcea

Turişti salvaţi din apele Dunării

17 mai 2021
Turişti salvaţi din apele Dunării

Turişti salvaţi din apele Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au intervenit pentru salvarea a şase turişti, cinci bărbaţi şi o femeie, care s-au răsturnat în apele fluviului Dunărea de pe o barca de agrement.
În 16.05.202, în jurul orei 20.00, echipajul Poliţiei de Frontieră de pe o navă MAI ce aparține Grupului de Nave Sulina, aflat în misiune de patrulare, a observat la intrarea pe canalul Sulina o ambarcațiune de agrement cu șase persoane care s-a răsturnat în zona farului vechi. Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat pentru salvarea persoanelor, acestea fiind recuperate din apă şi aduse la bordul navei Gărzii de Coastă. Totodată, barca de agrement răsturnată a fost remorcată în portul Sulina.

Prin numărul unic de urgenţă 112 a fost solicitată în sprijin o ambulanță la locul acostării, în portul Sulina, pentru ca persoanele salvate, cinci bărbaţi şi o femeie, să primească îngrijiri medicale.

Evenimentul naval este anchetat de către poliţişti din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Sulina și A.N.R. Sulina, pentru a se determina cauzele și împrejurările în care s-a produs.