Stiri din tulcea

Turiști iresponsabili, amendați în Delta Dunării!

6 iulie 2021
Turiști iresponsabili, amendați în Delta Dunării!

Turiști iresponsabili, amendați în Delta Dunării!

Delta Dunării este asaltată de turiști în această perioadă! Unii, din păcate, nu respectă regulile minime de vizitare, campare și pescuit! Așa se face că în weekend-ul care tocmai a trecut comisarii ARBDD Tulcea au fost nevoiți să dea mai multe amenzi!
Rezervația Biosferei Delta Dunării a avut ca vizitatori pe traseele autorizate din Pădurile Letea și Caraorman un număr de 860 de persoane, pe plaja de la Sulina circa 150 de vizitatori iar pe plajele de la Vadu-Corbu aproximativ 50 de vizitatori.
Inspectorii ARBDD Tulcea au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind camparea și pescuitul: 2 avertismente, 10 amenzi a câte 1 000 lei și 5 amenzi a câte 200 lei.
De asemenea, tot în acest weekend au fost amendați și cei care au transportat turiști în deltă. Comisarii ARBDD Tulcea au depistat pe canalele din Delta Dunării mai mulți transportatori care au depășit viteza maximă admisă în rezervație!  S-au acordat în total 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea vitezelor legale admise, pentru nepurtarea vestelor de salvare obligatorii și pentru nerespectarea traseelor turistice autorizate!