Stiri din tulcea

Turist salvat dintr-un canal mlăștinos din Delta Dunării

5 august 2021
Turist salvat dintr-un canal mlăștinos din Delta Dunării

Turist salvat dintr-un canal mlăștinos din Delta Dunării

Amplă operațiune de salvare a unui turist rătăcit în zona Edighiol Periboina, de lângă Lacul Sinoe. A fost căutat timp de mai multe ore de Poliția Delta Dunării, I.P.J. Constanța, Garda de Coastă Constanța, jandarmii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, dar și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

Incidentul a fost anunțat de Poliția Română pe pagina sa de socializare:

„Cu ajutorul tuturor celor implicați în activitatea de căutare, colegii noștri din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării, au reușit să găsească și să salveze un bărbat, de 75 de ani, după aproximativ 3 ore de la dispariția acestuia.

A fost găsit într-un canal cu apă, mlăștinos, reușindu-se scoaterea lui și transportarea cu ambarcațiunea poliției în zona litorală denumită Edighiol, unde a primit imediat îngrijiri medicale din partea unui echipaj de ambulanță.

Mulțumim pentru sprijin, colegilor din cadrul I.P.J. Constanța, Garda de Coastă Constanța, jandarmii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța și nu în ultimul rând, sprijinul aerian al Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.”, transmite Poliția Română.

Contactat de reporterul Radio Delta, șeful Poliției Delta Dunării, comisar șef Radu Toni Valentin, a declarat:
„S-a întâmplat ieri. Era cazat la o cabană privată din zona Edighiol. A plecat pe jos de dimineață, probabil să se plimbe. Nu era la pescuit. E bătrânel, are o vârstă, 75 de ani. Aparținătorii s-au sesizat că lipsește de la cabană. Centrul Operațional al IGPR a alertat toate structurile. S-a asigurat și supraveghere aeriană din partea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I și doar așa l-am putut găsi repede. Era în apă într-un canal colmatat, mlăștinos. Dar era bine, era stabil, cooperant. Acolo era o zonă izolată, e litoralul virgin, e periculos!”