Stiri din tulcea

Turism haotic în Deltă! Nu se respectă nicio regulă!

19 iulie 2021
Turism haotic în Deltă! Nu se respectă nicio regulă!

Turism haotic în Deltă! Nu se respectă nicio regulă!

ARBDD Tulcea transmite că și în acest week-end s-a lăsat cu zeci de amenzi date în Delta Dunării, atât turiștilor cât și celor care dețin bărci turistice!

„Și în acest sfârșit de săptămână au continuat acțiunile de monitorizare și control desfășurate de către inspectorii comisariatelor regionale de control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. În cadrul acțiunilor de monitorizare și control au fost identificate și aplicate, potrivit legii, 77 de sancțiuni pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone strict protejate, activități de transport persoane fără acte de reglementare sau fără respectarea acestora, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, diguri și faleze (52 amenzi contravenționale în valoare de 52.500 lei și 25 avertismente).”, precizează ARBDD pe pagina sa de socializare.

De asemenea, instituția aduce aminte că în perimetrul rezervației turismul se face doar pe anumite trasee!

În scopul protejării patrimoniului natural unic al Rezervației Biosferei Delta Dunării, Administrația Rezervației a stabilit un număr de 24 trasee turistice în rezervație, dintre care 15 trasee navale ce se pot efectua numai cu mijloace de transport pe apă și 9 trasee terestre ce se pot efectua prin drumeții sau cu mijloace de transport rutier.
👉Traseele turistice sunt reglementate prin Hotărârea de Guvern nr. 763/2015 privind aprobarea Planului de Management și Regulamentului Rezervației Biosferei Delta Dunării (Anexa nr. 11) și pot fi vizualizate accesând site-ul ARBDD: https://www.ddbra.ro/?page_id=4156.

👉Operatorii de turism cu activitate pe teritoriul Rezervației au obligația de a utiliza doar aceste trasee turistice pe care să desfășoare, pe baza actelor de reglementare emise de ARBDD, serviciile turistice.

❗Pentru nerespectarea acestora sunt prevăzute sancțiuni prin LEGEA nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, art. 12 și 13: ”Constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 4.200 lei la 12.500 lei pentru persoane juridice, următoarele fapte: organizarea şi desfăşurarea de activităţi economice, de turism şi agrement în zone aparţinând patrimoniului natural al rezervaţiei, fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei sau cu încălcarea prevederilor acestora.”❗