Stiri din tulcea

Tulcenii sunt invitați „acasă la Panait Cerna”

22 septembrie 2022
Tulcenii sunt invitați „acasă la Panait Cerna”

Tulcenii sunt invitați „acasă la Panait Cerna”

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea ne invită să participăm la evenimentul „Acasă la Panait Cerna – 141 ani de la nașterea poetului”.

Duminică, 25 septembrie 2022, ora 12.00, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea – Muzeul de Etnografie în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea ne invită la Casa Memorială „Panait Cerna” din localitatea Cerna pentru a participa la evenimentul dedicat poetului dobrogean.

Potrivit organizatorilor, se dorește aducerea în atenția publicului tulcean a poeziei lui Panait Cerna și a Casei Memoriale din satul natal.

În cadrul evenimentului sunt programate momente artistice ale elevilor de la Școala Gimnazială „Panait Cerna” și din cadrul Ansamblului meglenoromân „Altona”, precum și alocuțiuni cu privire la importanța poetului în panteonul literar național susținute de personalități culturale ale județului Tulcea.

Invitații speciali sunt prof. Dumitra Petrică, autoarea volumului „Cerna – Pagini de monografie locală” și prof. Mihai Marinache, membru fondator și președinte al Asociației „Aegyssus” a Scriitorilor din jud. Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă ICEM TULCEA)