Stiri din tulcea

Tulcenii sunt așteptați în Piața Civică la un flashmob cu ocazia „Zilei Internaționale a Dansului”

21 aprilie 2022
Tulcenii sunt așteptați în Piața Civică la un flashmob cu ocazia „Zilei Internaționale a Dansului”

Tulcenii sunt așteptați în Piața Civică la un flashmob cu ocazia „Zilei Internaționale a Dansului”

Vineri, 29 aprilie 2022, de la ora 18.00, în Piața Civică din municipiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea organizează un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Dansului:

Flashmobul „Dans, Dans, Dans” !

La flashmobul de vineri (dans popular și modern ) sunt așteptate, ca în fiecare an, sute de persoane de toate vârstele, iubitoare ale dansului, una dintre cele mai expresive forme de comunicare, devenită artă prin pasiunea, inspirația și creativitatea pe care le implică. Prin dans exprimăm o multitudine de sentimente, prin dans socializăm, dansul este cea mai apreciată formă de destindere, dansul este chiar expresia vieții.

 

Ansamblul BD Tl flashmob

„Iubitorii de joc știu că dansul este un refugiu și atât voința, cât și energia s-au dovedit de multe ori mai puternice decât problemele care se regăsesc în viețile noastre și în cotidian, această poezie, DANSUL, ne va crea cele mai frumoase amintiri.

Vă așteptăm în număr cât mai mare, vineri, în Piața Civică pentru a celebra împreună această zi. DANSEAZĂ DIN INIMĂ ȘI IUBEȘTE CE FACI ”, transmite maestrul coregraf, Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru (I.T.I.), principal partener al U.N.E.S.C.O. privind artele spectacolului, Ziua Internațională a Dansului se dorește a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal.

Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data nașterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810), Ziua Internațională a Dansului este prilejul desfășurării a mii de evenimente și festivaluri de profil în întreaga lume.

Manager,
Prof. Ștefan Coman

(sursă info și foto: comunicat Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”)