Stiri din tulcea

Tulcenii, Rege și Regină pe tabla de șah

19 ianuarie 2021
Tulcenii, Rege și Regină pe tabla de șah

Tulcenii, Rege și Regină pe tabla de șah

Laurențiu Sarighioleanu obține medalie de aur la prima competiție șahistă din acest an

În perioada 15-17.01.2021, în București a avut loc competiția de șah clasic ”Weekend Șahist Bucureștean” , aflată la ediția 33 , competiție organizată de ACS Comex București cu respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 .
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător , fiind omologat de F.R. Șah și Federația Internațională de Șah, la care au participat 94 de sportivi legitimați la cluburile de șah din : București, Galați, Brașov, Constanța , Ploiești, Huși , Brăila , Târgu – Mureș, Arad, Timișoara, Iași, Tărgoviște, Alba Iulia, Bicaz , Râmnicu Vâlcea, Pitești, Baia Mare și Tulcea.
Tulcea a fost reprezentată la această competiție de Sarighioleanu Sebastian Laurențiu ( 16 ani ) și Voloșincu Irina (8 ani) , sportivi ai Clubului de Șah A.C.S. Logic Delta.
La finalul celor 7 runde de șah clasic , Laurențiu Sarighioleanu a reușit să obțină medalia de aur cu 5,5 pct ( Elo < 2000) , într-un turneu extrem de dificil , el învingând pe tabla de șah jucători mult mai experimentați decât el. De remarcat este faptul că Laurențiu a reușit să obtină medalii la toate cele 3 competiiții de seniori la care a participat , demonstrând încă o dată că este un junior extrem de talentat. Ultimile 3 competiții la care a participat Laurențiu au fost următoarele: - Cupa Greșu – locul II – luna octombrie - Cupa Satori Art Slobozia – locul III – luna noiembrie - Cupa Weekend Șahist Bucureștean – locul I - luna ianuarie Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul. Felicitări Laurențiu Sarighioleanu pentru rezultatul obținut la această competiție sportivă, Laurențiu fiind elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea! Felicitări și Irinei Voloșincu pentru curajul de a debuta, la numai 8 ani , într-o competitie destinată seniorilor, Irina fiind elevă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea! Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.