Stiri din tulcea

Tulcenii nu merg cu trenul în vacanțe!

21 mai 2021
Tulcenii nu merg cu trenul în vacanțe!

Tulcenii nu merg cu trenul în vacanțe!

CFR Călatori îndeamnă românii să mearga cu trenul în vcanțe. O bună initiativă, chiar laudabiă însă, nu și pentru tulceni. De ce? Pentru că, de la Tulcea la Medgidia faci peste 3 ore iar daca vrei să mergi mai departe, la Brașov de exemplu faci peste 8 ore cu doua escale, la Medgidia și la București.

Hoții de cale ferată și indiferența autorităților au făcut ca majoritatea tulcenilor să nu se mai gândească a călători cu trenul și să prefere cursele de microbuz, sau poate că asta se și dorește la Tulcea.

Una peste alta, să nu uităm de îndemnul CFR și să sperăm că vom avea și noi parte de o rută mai rapidă și mai lină.

Vacanța cea mare a elevilor se aproprie cu pași repezi și acum, odată cu relaxarea restricțiilor în contextul pandemic, planificările taberelor de vară se află în ultima etapă.

CFR Călători vine în întâmpinarea instituțiilor de învățământ și organizatorilor de tabere oferind posibilitatea transportului – o componentă foarte importantă și costisitoare a oricărei tabere pe lângă masă și cazare. Acest aspect poate fi ușor rezolvat dacă alegeți deplasarea cu trenul ca alternativă sigură şi plăcută la transportul rutier. Astfel costul taberei va fi mult redus având în vedere facilităţile pe calea ferată de care elevii beneficiază.

Mersul cu trenul îi scapă pe părinți de cheltuielile inutile și le eficientizează bugetele. Călătoria copiilor va decurge în maximă siguranţă, va fi mai destinsă întrucât trenul spre deosebire de alte mijloace de transport dispune de un spațiu generos ce conferă libertate de mișcare și condiții optime de confort. Plăcerea copiilor de a călători cu mai multe persoane de aceeași vârstă până la destinația de vacanță, oferă și o experiență în sine de călătorie de care grupul de elevi se poate bucura împreună: socializare, admirarea peisajelor, relaționare prin jocuri de grup, relaxare, citirea cărților preferate etc. și de a conștientiza că trenul este cel mai ecologic mod de transport.

Rezervarea biletelor de tren de către reprezentanții instituțiilor de învățământ sau organizatorii taberelor se poate face printr-o cerere cu o anticipație de maximum 60 de zile într-o stație de cale ferată/agenție de voiaj CFR Călători în baza detaliilor de călătorie și date de contact aferente.

Ulterior, biletele pentru grupurile de elevi se pot emite cu 20 de zile înainte de călătorie la casa de bilete din stația / agenția de voiaj CFR Călători la care s-a efectuat cererea de rezervare, în baza prezentării carnetelor școlare vizate de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs și completate pe prima filă cu codul numeric personal al elevului.

Știm cu toții că experiențele frumoase și inedite se produc atunci când ieșim din zona de confort, dar ținând cont de situația epidemiologică actuală vă asigurăm că am luat măsurile de prevenție și siguranță ce sunt impuse de autoritățile statului pentru un transport cu trenul confortabil și în siguranță.

Faceți cererea de rezervare a de transport a elevilor spre/ dinspre destinația taberei și de restul ne ocupăm noi!

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• site-ul companiei www.cfr.ro, unde sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern, la Mers tren trafic internațional.
• la personalul nostru din staţii.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.