Stiri din tulcea

Tulcenii, informați de IPJ Tulcea să respecte regulile sanitare impuse! Municipiul a trecut de rata de 4 la mie!

4 octombrie 2021
Tulcenii, informați de IPJ Tulcea să respecte regulile sanitare impuse! Municipiul a trecut de rata de 4 la mie!

Tulcenii, informați de IPJ Tulcea să respecte regulile sanitare impuse! Municipiul a trecut de rata de 4 la mie!

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, vor intensifica activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au loc în sistem integrat şi vizează, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Polițiștii tulceni au desfășurat la acest sfârșit de săptămână mai multe acțiuni cu caracter preventiv, în contextul noilor  modificări legislative privitoare la prevenirea infectării cu COVID-19, în scopul informării operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative.

Astfel, conform noilor modificări, “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/ localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri și să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața sunt cele mai importante.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! – transmite IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.