Tulcenii au la dispoziție 20 de zile pentru a propune proiecte de interes județean

2 februarie 2023 | Economie
Tulcenii au la dispoziție 20 de zile pentru a propune proiecte de interes județean

Tulcenii au la dispoziție 20 de zile pentru a propune proiecte de interes județean

Sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul mecanismului de bugetare participativă din acest an va începe marți, 7 februarie 2023, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea.

Cetățenii cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea care doresc să propună proiecte de interes județean au la dispoziție aproape 3 săptămâni, până luni, 27 februarie 2023, pentru a-și înscrie proiectul pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea.

Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de instituția citată.

Pentru această ediție a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei, să se desfășoare în anul calendaristic 2023 și să urmărească unul din domeniile:
-Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu
-Turism, cultură și sport.

ATENȚIE! Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea și să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea.

Bugetarea participativă :
– este un proces derulat de Consiliul Județean, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se transformă în realitate.
– este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.
– este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din județul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

CUM TE ÎNSCRII
Toți cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).
CUM DEPUI UN PROIECT
În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente.
CUM VOTEZI UN PROIECT
În momentul deschiderii perioadei de votare, toți utilizatorii vor vota, pe platforma special dedicată, proiectul pe care îl susțin pentru județul Tulcea.

Cei care întâmpină probleme în utilizarea portalului pot cere mai multe informații la numărul de telefon 0240/502208.

(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT