Stiri din tulcea

Tulcenii așteaptă și 10 ore o ambulanță, ca să fie testați pentru COVID-19

27 octombrie 2021
Tulcenii așteaptă și 10 ore o ambulanță, ca să fie testați pentru COVID-19

Tulcenii așteaptă și 10 ore o ambulanță, ca să fie testați pentru COVID-19

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea atrage atenția că sunt suprasolicitați, iar cadrele medicale sunt deja epuizate! Numărul de solicitări pentru testarea COVID-19 la Ambulanța Tulcea este tot mai mare! Sunt zile în care și 200 de tulceni sună la Ambulanță şi cer să le fie trimis un echipaj ca să fie testaţi. Astfel, ambulanțierii trebuie să ajungă la sute de adrese din județ, ceea ce este o misiune extrem de dificilă în această perioadă.

manager saj tulcea

Managerul SAJ Tulcea, Salah Kilo, a declarat pentru Agerpres că pacienții trebuie să aștepte și 10 ore o ambulanță, întrucât Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea duce lipsă și de medici, dar și de autospeciale.

Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare!

În Deltă, avem o singură salvare! Celelalte s-au stricat şi cerem ajutor de la ambulanţa privată şi mergem împreună. Din cele cinci nave pe care le avem, doar trei erau funcţionale, iar din ele una s-a stricat, alta nu poate merge noaptea şi am mai rămas cu una!

Este calvar mare. Transferăm pacienţi la Bucureşti, Medgidia, Constanţa. Acum o săptămână am adus pacient din Argeş la Tulcea. E greu. Au obosit toţi colegii mei…

a declarat managerul SAJ Tulcea, Salah Kilo, pentru Agerpres.

De exemplu, în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea a înregistrat 230 de solicitări pentru testarea COVID-19, majoritatea din Tulcea, Măcin şi Babadag, iar dintre testele efectuate, 75 au fost pozitive.

teste ambulanta tulcea 1

Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea numără doar şase medici, iar un altul ar urma să îşi înceapă activitatea de luna viitoare.

Datele făcute publice astăzi de DSP Tulcea, arată că rata de infectare în municipiul Tulcea a depăsit 12 cazuri la mia de locuitori, iar Prefectura Tulcea anunța ieri că incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ a ajuns la 6,96.

(Sursă info: agerpres.ro, sursă foto: agerpres.ro, romedic.ro, ziaruldelta.ro)