Stiri din tulcea

Tulceanul Paul Prisada va primi azi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului

28 septembrie 2023
Tulceanul Paul Prisada va primi azi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului

Tulceanul Paul Prisada va primi azi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului

Ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Tulcea, acordat muzicianului Paul Prisada, care este și jurnalist și publicist, va avea loc azi, 28 septembrie, de la ora 18.30, la Casa Avramide, după cum a anunțat Primăria Tulcea.

Paul Prisada este cunoscut ca lider al trupei Accent, pe care a fondat-o în anul 1979 împreună cu tulceanul Nicolae Sava, lor alăturându-li-se flautistul timișorean Georg Torz.

În anul 2021, Paul Prisada a lansat cartea „Chitaristul”, ce reuneşte cele trei dosare întocmite pe numele său, timp de 16 ani, de Securitatea din regimul comunist. „Chitaristul” are o prefaţă semnată de Stelian Tănase și se doreşte a fi „o rugăminte” către tineri să apere valorile democraţiei.

Acordarea acestui titlu este statuată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 200 din 27.07.2023, proiectul de hotărâre fiind aprobat de toți cei douăzeci de consilieri locali prezenți.

Laudatio a fost înaintat de domnul Petru Țincoca, bibliotecar, Biblioteca Județeană “Panait Cerna” Tulcea, la care s-au adăugat scrisori de susținere, emise de Direcția Județeană de Cultură Tulcea, prin directorul executiv Iulian-Manuel Vizauer, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, prin managerul Ionuț-Paul Ștefan și de Asociația de Dezvoltare Regional “Aegyssus” (A.D.R.A.), prin președinte Paul Tocanie.

„Paul Prisada a fost figura centrală a trupei Accent, considerată la vremea ei una dintre cele mai valoroase trupe de rock progresiv din România. Până în 1989, din cauza cenzurii, ei au apărut doar pe discuri comune sau compilaţii. Porto Franco este primul disc solo al lui Paul Prisada, care se hrăneşte din rădăcinile muzicii cântate în urmă cu trei decenii cu trupa Accent, conţinând atât piese din epoca lor de glorie, cât şi compoziţii noi, originale.”,
a scris Ștefan Naftanailă, jurnalist Radio România Cultural, la lansarea albumului Porto Franco.

„Corect cu toți, sociabil cu mulți, apropiat cu unii și prieten cu câțiva !” , scrie pe pagina de socializare a tulceanului Paul Prisada.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb paul.prisada)