Stiri din tulcea

Tulceanul Cătălin Chirilă a primit titlul de Sportivul anului 2023 în România!

16 februarie 2024
Tulceanul Cătălin Chirilă a primit titlul de Sportivul anului 2023 în România!

Tulceanul Cătălin Chirilă a primit titlul de Sportivul anului 2023 în România!

În cadrul Galei Sportului Românesc, eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Sport, tulceanul nostru Cătălin Maxim Chirilă (canoe) a primit titlul de sportivul anului 2023 în România.

Sportivul anului – Cătălin Chirilă (canoe) – medalie de aur (500 m) şi de argint (1.000 m) la Campionatele Mondiale, medalie de argint la Jocurile Europene (500 m). Au mai fost nominalizaţi: Constantin Popovici (sărituri în apă) şi Vlad Dascălu (ciclism),
scrie pe sport.gov.ro

În total, la Gala Sportului Românesc, ce a avut loc la Ateneul Român, au fost acordate premii pentru 20 de categorii, fiind recompensați cei mai buni sportivi ai țării pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului trecut iar nominalizările precum şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de Asociaţia Presei Sportive din România.

Ag Nat pt Sport Catalin Chirila Gala Sport Ro foto grup feb 24

Ag Nat pt Sport Catalin Chirila Gala Sport Ro foto canoie feb 24

În 2023, canoistul Cătălin Chirilă (legitimat la CSA Steaua București) a obținut cinci medalii de aur la nivel național (Cupa României, Campionatul Național de Fond și Campionatul Național de Viteză), la Jocurile Europene de la Cracovia a câștigat medalie de argint, iar la nivel modial a reprezentat cu succes România : la Cupa Mondială de la Szeged, Ungaria, a obținut aur la 1000 m și la 500 m, iar la Campionatul Mondial din Duisburg, Germania, a câștigat aur (la 500 m), respectiv argint (la 1.000 m).

Ag Nat pt Sport Catalin Chirila Gala Sport Ro feb 24

Cu această ocazie, Cătălin Chirilă a mulțumit, cu maximă recunoștință, oamenilor profesioniști cu ajutorul cărora a obținut toate performanțele și a urat succes tuturor colegilor săi, cu siguranța că „la Paris vom străluci”.

Felicitări și mult succes la Jocurile Olimpice de la Paris !

(surse info, foto: sport.gov.ro, fb ConsiliulJudeteanTulcea, fb catalinchirilaoficial, fb AgentiaNationalaPentruSport.Romania)