Tulceanca Irina Gheorghiță medaliată cu bronz la turneul de karate kyokushin din Bulgaria

3 iulie 2024 | Sport
Tulceanca Irina Gheorghiță medaliată cu bronz la turneul de karate kyokushin din Bulgaria

Tulceanca Irina Gheorghiță medaliată cu bronz la turneul de karate kyokushin din Bulgaria

În perioada 30.06 – 03.07.2024 în Complexul Sportiv Olimpic din Kamchia, regiunea Varna (Bulgaria) a avut loc turneul de karate kyokushin destinat juniorilor 14 – 15 ani, 16 – 17 ani si 18 – 21 ani – „WORLD CUP KYOKUSHIN VARNA 2024″, competiție în care Irina Gheorghiță, elevă la Liceul Teoretic Grigore Moisil, legitimată la Nippon Budo Sport Tulcea, a obținut locul III și medalie de bronz, conform comunicatului de presă transmis redacției :

La această competiție s-au înscris aproape 300 de sportivi din 30 de țări de pe 5 continente.

România a participat cu un lot de 12 sportivi din care 9 sportivi din Federația Română de Karate Kyokushin conduși de președintele FRKK , shihan Gruia Docan și antrenorul lotului FRKK, sensei Nicolaie Pănuță.

Nippon Budo Sport lotul de la Varna iul 24

Din lotul FRKK au făcut parte 3 sportivi legitimați la Nippon Budo Sport și Palatul Copiilor Tulcea, cercul de karate :
1. Irina Gheorghita, eleva la Liceul Teoretic Grigore Moisil a participat la proba de kumite fete, 16 – 17, – 55 kg;
2. Albert Panuta, elev la Scoala Gimnaziala  I.L. Caragiale a participat la proba de kumite baieti, 14 – 15 ani, – 60 kg;
3. Razvan Artimov , elev la Liceul Tehnologic Brad Segal a participat la proba de kumite baieti, 16 – 17 ani, – 65 kg;

Irina Gheorghiță a obținut un binemeritat loc 3 și medalie de bronz după 3 meciuri disputate cu adversare din Bulgaria meciul 1, Kazahstan meciul 2 și a pierdut în meciul 3 cu sportiva din Japonia.

Albert Pănuță a pierdut, nemeritat, în primul meci dupa 2 reprize cu un sportiv din Kazahstan la decizia arbitrilor.
Artimov Răzvan a pierdut în primul meci, tot la decizia arbitrilor, cu un sportiv din Kazahstan.

„Un campionat foarte bine organizat de Federația Bulgară de Karate Kyokushin, delegațiile sportive având totul gratuit ( cazare, masă, tricouri prezentare, echipamente protecție), o sală de competiție foarte mare și modernă – la acest capitol totul a fost la superlativ.
În schimb, arbitrajul a lăsat mult, mult de dorit… au fost avantajați sportivii din Kazahstan și Japonia, nu s-au făcut departajările de greutate care erau foarte mari, se dădeau foarte ușor penalizările și plus multe alte nereguli care a tras în jos calitatea competiției.
În semifinală, Irina Gheorghiță a trebuit să lupte cu doi adversari pe tatami : una era adversara japoneză și al doilea adversar era arbitrul de la centru care era tot japonezși își susținea compatrioata – acesta a fragmentat lupta în așa fel ca Irina să piardă lupta la decizie din prima repriză.
Albert Panuță a luptat cu un sportiv mult mai greu, cel puțin 5 kg peste el…cu toate că a dominat lupta și iîn prima repriză și în a doua repriză….decizia trebuia să fie dusă cel puțin la departajarea de cântar, dar arbitrii au hotărât să dea decizia către sportivul kazahstanez.
Sportivii noștrii au luptat foarte bine, au dovedit că sunt în grafic cu pregătirea pentru următorul obiectiv, Campionatul Mondial de Junori din Kazahstan din 2 august.
Irina are clar o creștere de formă din toate punctele de vedere, fizic, tehnico-tactic dar și foarte bine motivată psihic. Albert vine după o perioadă foarte obositoare cu pregătirea pentru evaluarea națională, unde a trebuit să lase antrenamentele pe planul doi, dar mai are 30 de zile să reintre într-o formă cât mai bună.
Această cupă a fost o foarte bună verificare ca să vedem unde avem lipsuri și ce trebuie să mai pregătim.
Rezultatele cumulate ale României au fost 3 medalii de bronz, cu acest rezultat România clasaându-se pe locul 10 din 30 de țări, ceea ce este foarte bine ținând cont de arbitrajul prestat.
Personal vreau să felicit toată delegația de sportivi și antrenori din România pentru participare și rezultate, este foarte greu să ajungi să lupți la acest nivel și să iei și rezultate împotriva unor sportivi din țări ca Kazahstan, Bulgaria, Japonia, Ucraina , Georgia, Armenia , Azerbaijan, țări rusofone cu tradiție în sport, dar și susținute financiar de autorități.
Felicitări Irina, Albert, Răzvan, sunteți niște sportivi extraordinari, sunt mândru că sunt antrenorul vostru, mulțumesc parinților acestor copii minunați, care îi susțin necondiționat”,

a declarat antrenorul lotului FRKK, sensei Nicolaie Pănuță.

Doi dintre sportivii care au fost la „WORLD CUP KYOKUSHIN VARNA 2024″, Irina și Albert, după cantonamentul de 14 zile, la Sulina și la Eforie Sud, vor pleca la Campionatul Mondial de Junori din Kazahstan.

Mult succes ! Osu!!

(sursă info și foto : comunicat de presă Nippon Budo Sport Tulcea)

Alte Articole

Maraton Granitul Greci – un eveniment tulcean într-un colț de rai nord- dobrogean

Maraton Granitul Greci – un eveniment tulcean într-un colț de rai nord- dobrogean

12 iulie 2024

  Maraton Granitul Greci, un eveniment dedicat în special sportivilor amatori, dar care poate fi deschis și elitelor, este o competiție mixtă cu startul si finish-ul în Comuna Greci, la…

CISTESTE MAI MULT
Suntem campioni regionali la miniftobal!

Suntem campioni regionali la miniftobal!

1 iulie 2024

    Minifotbalul tulcean demonstrează încă o dată că, la nivel de joc de echipă de seniori este sportul care face performanță pentru Tulcea. Campioana Pescărușul Sarichioi a reușit un…

CISTESTE MAI MULT