Stiri din tulcea

Tulcean de 69 de ani rănit pe strada Isaccei

18 martie 2021
Tulcean de 69 de ani rănit pe strada Isaccei

Tulcean de 69 de ani rănit pe strada Isaccei

Polițiștii Biroului Rutier Tulcea, au fost sesizați ieri, 17 martie, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Isaccei din municipiu, între un auto condus de o femeie de 28 de ani din Tulcea și un pieton de 69 de ani din aceeași localitate, care se angajase în traversarea străzii, în urma accidentului rezultând rănirea pietonului, potrivit informațiilor transmise la redacție de Nanu Ioana-Maria, purtător de cuvânt al IPJ Tulcea.

Conducătorul auto poseda permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”.

Poliţiştii recomandă tuturor participantilor la trafic să manifeste prudenţă, mai ales în aceste zile în care condiţiile meteo nefavorabile afectează traficul rutier.

– Recomandări preventive pentru conducătorii auto:
Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinicăasigurare.Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

– Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare,traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!